Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ - ''S & B'' : ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ...

Το μαχαίρι στο θηκάρι

   Συνήλθε λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών (10-6-2016), με παρόντα 5 (πέντε) από το σύνολο των 9 (εννέα) μελών της και απεφάσισε για τρέχοντα θέματα του Δήμου. Ανάμεσά τους (16ον θέμα) και ο ορισμός δικηγόρου εκ μέρους του Δήμου, για την σύνταξη συμβάσεως χρησιδανείου ανάμεσα στον Δήμο Δελφών και την εταιρεία S&B.
  Αυτό εσυνέβη κατά την διάρκεια των ''καυτών'' σχέσεων ανάμεσα στον Δήμο και την ''κακιά'' διάδοχο εταιρεία της S&B, γνωστής με το όνομα ''Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.'', της οποίας εταιρείας τις ''επιδόσεις'' επληροφορηθήκαμε προσφάτως μέσω ανακοινώσεων, τόσον για τα ατυχήματα στους χώρους εργασίας και τις αυθαιρεσίες της σε θέματα εργασιακής νομοθεσίας, όσον και για την αλλαζονία της προς τις αρχές, για τα πρόστιμα τα οποία της επεβλήθησαν και βεβαίως για το ''ξεσκαρτάρισμα'' του προσωπικού της με την αντικατάσταση των εντόπιων υπαλλήλων, με ετεροδημότες.
Όλοι ενθυμούμαστε το προ μηνών ''ξέσπασμα'' του Δημάρχου εντός του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της εταιρείας, για τον τρόπο με τον οποίον τον αντιμετώπιζε (τότε).
  Οι καιροί όμως άλλαξαν και η προ ημερών οργανωμένη συνάντηση όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στα γραφεία της εταιρείας στο 51ον χλμ, ήταν έργο του Δημάρχου, για το καλό των εργαζομένων βεβαίως βεβαίως.

  Έτσι εφθάσαμε στην πιό επάνω αναφερόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου ομόφωνα απεφασίσθη (ΑΔΑ ΩΙΑΙΩ9Θ-Ζ0Ζ) μετά από εισήγηση του Δημάρχου, η ανάθεση αυτής της συμβάσεως σε δικηγόρο της Αμφίσσης.
Με άλλα λόγια και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η εταιρεία S & B παραχωρεί μια ιδιόκτητη έκτασή της γειτνιάζουσα με το ΒΙΟ.ΠΑ. Αμφίσσης, προκειμένου να χρησιμοποιείτε ως χώρος σταθμεύσεως των φορτηγών αυτοκινήτων, τα οποία μεταφέρουν τον βωξίτη από την Γκιώνα στην Ιτέα. Και για αυτή την πράξη, χρειάζεται κατ' αρχάς, η σύνταξη της συμβάσεως χρησιδανείου.

Εμείς απλά να σημειώσουμε, ότι αυτή η ''διευκόλυνση'' προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ηχητικής και περιβαλλοντικής επιβαρύνσεως της Αμφίσσης από τα ογκώδη σταθμεύοντα εντός της πόλεως φορτηγά αυτοκίνητα, έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου.
Πάσα άλλη εξήγηση ή ερμηνεία αυτής της αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής, είναι δεκτή και συζητήσιμη.

***************************************
 

1 σχόλιο:

  1. Καθυστερημένοι Σαλωνίτες.Εμείς τα φορτηγά μας τάχουμε πρώτη θέση πιστα.Παραλιακά και σε ίσκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή