Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Για ένατη συνεχόμενη φορά οι Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας θα συναντηθούν στον Όλυμπο (Άλσος Προμηθέα) το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:00π.μ., στα πλαίσια των 21ων Προμηθείων.
Το θέμα της Συνάντησης είναι:
«Επίκουρος  για λίγους, για όλους, τελικά για ποιους;»


Φίλοι από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος, θα κάνουν μία ολιγόλεπτη εισήγηση και στη συνέχεια ο λόγος θα δοθεί στους παρισταμένους για ερωτήσεις και τοποθετήσεις.
Στην Συνάντηση θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το Ε΄ Ανθολόγιο Επικούρειας Φιλοσοφίας με άρθρα και τα πρακτικά της 8ης Πανελλήνιας Συνάντησης των Φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας.


Πανελλήνιες Συναντήσεις Φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας
Η Πανελλήνια Συνάντηση των Φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας στο Άλσος Προμηθέως του Ολύμπου είναι ένας ετήσιος θεσμός, που μετρά ήδη οκτώ διοργανώσεις, φέτος θα είναι η ένατη. Η Πανελλήνια Συνάντηση καθώς και το ετήσιο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, το οποίο διοργανώνεται από το 2011 κάθε Φεβρουάριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα από τους Κήπους Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Παλλήνης, αποτελούν δύο θεσμούς στους οποίους αναδεικνύεται η Επικούρεια φιλοσοφία στο σήμερα και ανταλλάσσονται φιλοσοφικές απόψεις με την ταυτόχρονη σύσφιξη φιλικών σχέσεων.
Ανελλιπώς από το 2008, η Πανελλήνια Συνάντηση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο πλαίσιο των Προμηθείων, των εορταστικών εκδηλώσεων ελληνικής κοσμοθέασης. Η Συνάντηση διεξάγεται το πρωινό του Σαββάτου, με την συμμετοχή φίλων Επικούρειας φιλοσοφίας από όλη την Ελλάδα και με ελεύθερη παρακολούθηση από το κοινό.
Η ετήσια Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας διεξάγεται σε μια εξαιρετικά φιλική και ευδαιμονική ατμόσφαιρα κάτω από την δροσερή σκιά των ελάτων του Ολύμπου και κατά γενική ομολογία επιτυγχάνει να προσφέρει στους συμμετέχοντες και τους ακροατές μια γαλήνια πνευματική απόλαυση, αλλά και φιλοσοφικούς προβληματισμούς.
Μετά την Συνάντηση, ακολουθεί συμπόσιο των φίλων σε ταβέρνα.
Σας περιμένουμε στην 9η Πανελλήνια Συνάντηση Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου