Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : ΜΙΑ ''ΡΕΜΟΥΛΑ'' ΣΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ...

Τέλος τα μέλια
απ' τα Καστέλλια...

    Δεν έχουν τέλος οι ιστορίες αφαίμαξης αυτής της χρυσοφόρου πηγής, με το όνομα Φωκίς. Και αναφερόμαστε, ειδικά στο ανατολικό τμήμα του Νομού, το οποίο και μας αφορά, δηλαδή στην παλαιά επαρχία Παρνασσίδος, η οποία και έχει μετατραπεί πλέον, στον περιώνυμο Δήμο Δελφών.    
Του οποίου Δήμου, τα ''καμώματα'' δεν έχουν όλα αποκαλυφθεί,
αλλά από τα ήδη ελθόντα στο φως πιθανολογούμε, ότι και όλα τα κρύφια θα είναι ''θησαυρός'' ανομολόγητος. Καθώς επίσης, ότι και η ''αγάπη'' των πάσης φύσεως εραστών αυτής της γης, έχει να κάνει πρωτίστως με την ''τακτοποίησή'' των και την ''εξυπηρέτηση'', των πάσης φύσεως αναγκών των.  Ιδεολογικώς βεβαίως, βεβαίως...

   Σήμερα, τα φώτα της δημοσιότητος (αποκαλύψεως) πίπτουν στην όμορφη Κοινότητα των Καστελλίων της Δ.Ε. Γραβιάς, όπου και κατά τα φαινόμενα, το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού, κινδυνεύει να μετατραπεί από Πολυχώρος Πληροφορικής και Λαογραφίας, σε κατάστημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή σε ...φυλακή!

   Ο λόγος : Η μηνυτήρια αναφορά την οποίαν κατέθεσε την Δευτέρα 4-7-2016 στον Εισαγγελέα Αμφίσσης ο Δημήτριος Μπάκας και έχει ως ζητούμενο, την διερεύνηση από την Δικαιοσύνη και την απόδοση ευθυνών, σε όσους (και είναι πολλοί κατά τα λεγόμενά του) είχαν ενεργό δράση στην ''ρεμούλα'' όπως την αποκαλεί, του έργου για την αναπαλαίωση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Καστελλίων.

  Η ιστορία αρχίζει από το 2009, επί Νομαρχίας και Δήμου Γραβιάς, ότε και επιχορηγήθηκε το έργο από τον Ο.Σ.Κ. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) με το ποσό των 664.377 ευρώ με τον Φ.Π.Α. και εξακολουθεί να διαδραματίζεται έως και σήμερα, επί Δήμου Δελφών, με επωνύμους και ανωνύμους (αλλά γνωστούς) να παρελαύνουν ως πρωταγωνιστές ή ως Guest Stars, μέσα από τα διάφορα επεισόδια του έργου.

   Από την μηνυτήρια αναφορά των 106 σελίδων, παραθέτουμε μόνον μερικά ενδιαφέροντα φωτογραφικά αποσπάσματα, τα οποία αποδίδουν το ήθος των εμπλεκομένων και το μέγεθος του ...έργου των.
Το τι δεν έγινε και παρελήφθη ως γενόμενο, το ποιός επιμέτρησε και τι, καθώς και το ποιός ενέκρινε, ότι ενέκρινε, θα είναι τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί πλέον η Δικαιοσύνη.

Υπομονή να έχουμε και μνήμη. Τα υπόλοιπα, ''θα τα βρεί η υπηρεσία'' όπως λέγαμε παλαιότερα.

********************************************
***************
***********************
********************
**********************




 

1 σχόλιο:

  1. Ρεμούλα απο δώ, ρεμούλα από κεί το ρημάξανε το δημόσιο χρήμα, και δεν είναι ότι τρώνε με εφτά μασέλες δεν φοβούνται τίποτα και κανέναν τρώνε στα ίσα γιατί δεν λειτουργεί τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή