Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

  
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ - ΜΠΛΟΚΑΚΗΔΩΝ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΤΑ τέσσερα (!) χρόνια που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές, ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, ήταν ηχηρά απών από κάθε ζωντανή διεκδίκηση για τα συμφέροντα μας.
Είναι ένα γραφειοκρατικό όργανο με αντιδημοκρατική λειτουργία, ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων, ενώ εδώ και δύο χρόνια αδυνατεί να κάνει εκλογές με ευθύνη του προεδρείου του.
Οι καθεστωτικές παρατάξεις επέλεξαν το δρόμο της σιωπής, της συνδιαλλαγής και της υποστήριξης της μνημονίων αλλά
και των μεγάλων αφεντικών που μας έχουν οδηγήσει στα όρια της επιβίωσης. Στην κρίσιμη βδομάδα του δημοψηφίσματος,
το προεδρείο του συλλόγου τάχτηκε με το ΝΑΙ, με το «Μένουμε Ευρώπη», με τον ΣΕΒ και τους οικονομικούς δολοφόνους
της ΕΕ και των δανειστών.Όμως δεν μπορεί να βελτιωθεί η θέση μας με τη μοιρολατρία ή την αδιαφορία.
Οφείλουμε να πάρουμε τη ζωή και τον αγώνα στα χέρια μας, για να αναστραφεί η κατάσταση στον κλάδο και παντού!
Μια νέα ανεξάρτητη αριστερή συλλογικότητα στους πολιτικούς μηχανικούς είναι αναγκαία. Όλοι εμείς που συγκροτούμε
την ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση, βρεθήκαμε στις μάχες και τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος. Μέσα από την παρέμβασή μας φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των μηχανικών που ζουν από τη δουλειά τους.
Τους μισθωτούς μηχανικούς στον ιδιωτικό τομέα και τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», των voucher και των μαθητειών οι οποίοι βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια και την εργοδοτική τρομοκρατία
Τους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, οι οποίοι συμπιέζονται από το καθεστώς υποαπασχόλησης και τα «μεροκάματα» από νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και ενεργειακών πιστοποιητικών
Τους μηχανικούς του δημοσίου και των ΔΕΚΟ, που υφίστανται τις μειώσεις μισθών, την διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών
Τους μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και διαρκώς καταρτιζόμενους μηχανικούς
Τους άνεργους συναδέλφους, το πιο πληττόμενο κομμάτι του κλάδου
Τους νέους μηχανικούς που αποτελούν το πειραματόζωο των νέων εργασιακών συνθηκών γαλέρας, ή αυτών που είναι έτοιμοι να μεταναστεύσουν
 
Εκλογές Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών
3 Ιούλη
ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση
Πολιτικών Μηχανικών
[Ανεξάρτητοι αγωνιστές, μέλη της ΑΕΠ–ΕΜ και της ΣΑΜ]

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς αμοιβές που δεν θα εξαρτονται από τις κατευθυνόμενες «ενέσεις» των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, των αυθαιρέτων, των ενεργειακών επιθεωρητών.
Ενάντια στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στην επιβολή των υπέρογκων εισφορών (38% επί του εισοδήματος μας, τα αναδρομικά κλπ), τις κατασχέσεις, τις συντάξεις - επιδόματα πείνας.
Για πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα ενάντια στη διάσπαση των πτυχίων στη βάση ειδικεύσεων, καταρτίσεων, πιστοποιήσεων ή εξετάσεων.
Ενάντια στο νέο «υπέρ - ταμείο» και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Στο συντονισμό των επιμέρους αγώνων, για τη δημιουργία ενός μετώπου ανατροπής. Για να δοθεί η μάχη ενάντια στην βάρβαρη πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ και ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανέλαβε το ρόλο του πρωτεργάτη στην προώθηση της αντιλαϊκής επιδρομής.
Για τον κοινωνικό μας ρόλο και τον έλεγχο του αντικειμένου της δουλειάς μας, απορρίπτοντας τη λογική του άψυχου τεχνοκράτη – διαχειριστή ή του τοποτηρητή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και του κράτους, προτάσσοντας το κριτήριο της κοινωνικής ωφέλειας και το ρόλο μας ως «τεχνικού» συμβούλου των κινημάτων.
Την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα.
Με το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και τα σωματεία του κλάδου, τις ανοιχτές συνελεύσεις Μηχανικών, σε ανεξαρτησία από τον υποταγμένο συνδικαλισμό.
Απέναντι στις χρεοκοπημένες πολιτικές να προτάξουμε τις διεκδικήσεις μας
Όλο το προηγούμενο διάστημα, σε κάθε μάχη που δόθηκε, χρειάστηκε να διαχωριστούμε από το ΤΕΕ, που στάθηκε σύμβουλος του κεφαλαίου και της τρόικας, που συναίνεσε στα αντιλαϊκά μέτρα και στην πλήρη απαξίωση των πτυχίων μας, μέσα από την μετατροπή του σε πιστοποιητή επαγγελματικών δικαιωμάτων. Τις καθεστωτικές παρατάξεις που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας. Τους κάθε λογής «εκπρόσωπους» των μηχανικών που υπηρέτησαν τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και «διαχειρίζονται» τα ερείπια των μνημονίων και της κρίσης.

Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
Μέσα από τις επικείμενες εκλογές του συλλόγου να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις κυρίαρχες παρατάξεις.
Μέσα από την παρέμβασή μας στοχεύουμε στην απόκρουση κάθε αντεργατικού μέτρου που να φέρει την σφραγίδα του συλλόγου, αλλά και στην αλλαγή των συσχετισμών, ώστε ο Σύλλογος να ταχθεί με την μεριά των πληττόμενων συναδέλφων.
Μπροστά στις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας, απευθύνουμε κάλεσμα, σε κάθε συνάδελφο και αγωνιστική συλλογικότητα. Για να παρέμβουμε στον κλάδο και γενικά. Για να μπει η συλλογική διεκδίκηση στην πρώτη επιλογή των συναδέλφων ενάντια στην υποταγή, στην ανάθεση, στις «κυβερνητικές λύσεις». Για να μπορούμε συνδιαμορφώνουμε κάθε απόφαση και αγώνα με βάση τα άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα συμφέροντα μας.
 
ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ!
ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ!
ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ!
ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου