Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ. ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ''ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ''

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Άμφισσα, 30/6/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων των εταιριών «Μαρινόπουλος» οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας αλλά και της απληρωσιάς.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, για να μην απολυθεί κανείς, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση, για να μην οδηγηθούν τελικά στην ανεργία 12.000 και πλέον εργαζόμενοι.
Έπεσε και το τελευταίο «φύλο συκής» και όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι τις επιχειρήσεις τις κλείνουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, όταν αυτές δεν ικανοποιούν τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη. Τις κλείνουν όταν πέφτουν έξω στον ανταγωνισμό με άλλες επιχειρήσεις, τις κλείνουν όταν επιλέγουν να επενδύσουν τα κεφάλαια που απομυζούν από τον ιδρώτα εργαζομένων σε άλλες επιχειρήσεις είτε αυτές βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό προσβλέποντας σε μεγαλύτερα κέρδη. Όσο κίνητρο της παραγωγής είναι το κέρδος και όχι η κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, τόσο από τη  μια μέρα στη άλλη θα ανοιγοκλείνουν επιχειρήσεις με θύματα πάντα τους εργαζόμενους, τους πραγματικά χρεωκοπημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου