Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ - φωτογραφίες

 Μετά από 201 χρόνια

   Όμορφη ημέρα, λαμπρή, ηλιοφώτιστη.  Ημέρα εορταστική, ημέρα μνήμης. Και με μια Ιτέα, να απολαμβάνει την πρωϊνή θαλασσινή δροσιά στα βρεχάμενά της, κάνοντας κατοίκους κι επισκέπτες της, να τέρπονται από ετούτην εδώ την πανδαισία φωτός και χρωμάτων, καλωσορίζοντας ταυτόχρονα και τον καθυστερημένο ερχομό της εφετεινής ανοίξεως.

  Έγιναν όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα : και δοξολογία στην "Μεταμόρφωση" και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον και παρέλαση.  Ακόμη και η ...καθιερωμένη μεθεόρτια τσιπουρο-προσκύνηση στα παραλιακά καταστήματα. 

  Όλα όμορφα κι ωραία.  Κι ας ζούμε δύσκολες στιγμές, εντός κι εκτός Ελλάδος.  Η ιστορία μας όμως και η μνήμη μας, στιγμή δεν παύουν να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας.  Κι η 25η Μαρτίου του 1821, εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να αποτελεί τον φωτεινότερον οδηγό μας σαν λαό και σαν έθνος, στο μέλλον μας.

Παραθέτουμε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από την σημερινή παρέλαση της μαθητιώσας και αθλουμένης νεολαίας της πόλεώς μας.

Χρόνια Πολλά για την ημέρα!  Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!





























4 σχόλια:

  1. Δήμαρχε μόνο η Καπαρέλη σε σώζει.Κατεβασέ την στην Ιτέα, είναι αξιέπαινη.Οι υπόλοιποι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @@ 9.07 δηλαδη ,επειδη αναψε φωτια και εφερε ο κοσμακης εδεσματα, να την "κατεβασουμε" στην ιτεα? ΩΡΑΙΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΙΤΙΑ ΚΑΙ ΙΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ..ΜΑΖΩΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ !! ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @@@ 11.53 Εδω δεν νοιαζονται να βαλλουν ενα ΣΤΑΥΡΟ στη σημαια του Ναυτικου ομιλου!! ετσι , απλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή