Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ - φωτογραφίες

Το πολύχρωμο έθιμο

  Έχοντας  τις καιρικές συνθήκες συμμάχους, πλήθος επισκεπτών της πόλεως "αμόλυσαν" τους χαρταετούς τους, από την Μαρίνα Ιτέας, προς "κατάκτηση" του γαλάζιου (έστω και ελαφρώς νεφοσκεπή) ουρανού της περιοχής μας.  Οικογένειες με μικρά και μεγάλα παιδιά, επιδόθηκαν στο πέταγμα του χαρταετού, τηρώντας το έθιμο της αποκριάς, με τα πάσης φύσεως σχημάτων και χρωμάτων ιπτάμενα χαρτο-πλαστικά κατασκευάσματα, να γεμίζουν τον εναέριο χώρο της Μαρίνας.
  Καθαρά Δευτέρα σήμερα και μια υπέροχη ημέρα, ευχαρίστησε τους πάντες, όσους επέλεξαν να ευρεθούν στην παραλία μας, είτε περπατώντας στον μώλο, στην Μαρίνα και στον πεζόδρομο, είτε απολαμβάνοντας το ήλιο από τα παραλιακά καταστήματα, είτε ακόμη πετώντας τον χαρταετό τους. Το ελαφρύ νότιο αεράκι, ήταν ιδανικό για την ευχαρίστηση μικρών και μεγάλων "πιλότων" των χαρταετών.

Χρόνια Πολλά για την ημέρα σε όλους!  Και του χρόνου περισσότεροι εδώ, μαζί μας, χωρίς κορωνοϊούς και πολέμους, σ' οποιονδήποτε τοποθεσία της γης.

  Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε ότι, ιδιαιτέρως αισθητή ήταν η απουσία από την παραλία της πόλεως, του αγαπημένου μας και ιστορικού συλλόγου "Ο Δεσμός", του οποίου η επί σειρά ετών όμορφη εκδήλωση της ημέρας "Ιτιώτικα Κούλουμα", για τους γνωστούς λόγους, για 3ον έτος δεν επραγματοποιήθη. 

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την σημερινή (κι απρογραμμάτιστη) αποκριάτικη δραστηριότητα στην Μαρίνα Ιτέας.


1 σχόλιο:

  1. Και του χρόνου καλλίτερα. Να είμαστε όλοι καλά. Καλή σαρακοστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή