Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ...ΔΑΝΕΙΚΑ!

Από το "Μόστρα", με κατανόηση!...

(εορταστική περίφραξη...) 

       Αναμένοντας το γερανοφόρο όχημα (από την Λειβαδιά;) να έλθει, προκειμένου να βοηθήσει στο "στήσιμο" του συρματόδενδρου στον μώλο της Ιτέας, η Δημοτική μας Ενότητα φροντίζει να μην χαθεί κι άλλος χρόνος αναμονής και για αυτό έχει αρχίσει τον (υπόλοιπο) εορταστικό στολισμό σε Ιτέα, Κίρρα και Τριταία, με ότι έχει διαθέσιμο.  Και επειδή, δεν υπάρχουν και πολλά "διαθέσιμα", ούτε πρόκειται να υπάρξουν και νέες (αγορασθείσες) προσθήκες, λογικό είναι να απευθυνθεί σε "χορηγούς", εξασφαλίζοντας ότι είναι δυνατόν.  Ακόμη και γλάστρες!
  Και η πρώτη ευγενική προσφορά ήλθε, από το εδώ και 11 (έντεκα) μήνες κλειστό παραλιακό κέντρο (πρώην) "Μόστρα", του οποίου κάποιες ξύλινες ζαρτινιέρες (διανθισμένες πλέον), μετεφέρθησαν στο απερίφρακτο από ετών οικόπεδο της γωνίας επί των οδών Καποδιστρίου & Μεταμορφώσεως, δίνοντας έτσι τον εορταστικό τόνο των ημερών στην έρημη (λόγω Covid-19) πόλη μας, κάτω από τον ζωγραφισμένο με μεξικάνικα "μοτίβα" πλαϊνό τοίχο.  
Διότι ως γνωστόν, τα χαρακτηριστικά της Ιτέας είναι, όχι η θάλασσα, η ελιά, τα περιβόλια, ο αρχαιολογικός χώρος και η Αγκάλη, αλλά οι κάκτοι και η βλάστηση των ερήμων της Αμερικανικής Ηπείρου.
  "Ομορφύναμε" λοιπόν στην Μεταμορφώσεως.  Κι αν "στηθεί" και το από ετών ίδιο και απαράλλακτο δεντράκι μας στον μώλο, θα είμαστε έτοιμοι να εορτάσουμε με πανηγυρικό τρόπο τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά.  
Και όπως έλεγε και ο μοναδικός Ευγένιος Σπαθάρης : "Έ, ρε γλέντια!...".

Τι μας έλαχε να ζήσουμε...





2 σχόλια:

  1. Οτι ειναι για πέταμα το κανουμε στόλισμα εμείς...Οτι να.ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τίποτα δεν είστε ευχαριστημένοι. Το ένα σας βρωμάει το άλλο σας μυρίζει. Αν παίρνανε καινούργια θα λέγατε υπάρχει τόσος κόσμος που πεινάει και εσείς τα δίνετε για στολισμό. Βρείτε τα πρώτα με τα εντερά σας( αν μπορείτε) και μετά μιλάτε.

      Διαγραφή