Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΡΤΟΤΙΝΑΣ - αναφορές ιστορικών στοιχείων για τον ήρωα Αθανάσιο Διάκο

 "Ο Θανάσης θανατώθηκε για να μας λευτερώσει και να μας ενώσει.  Και τώρα πάμε να χωριστούμε από μόνοι μας;..."

Κοινότητα Αρτοτίνας                      Κοινότητα Αθανασίου Διάκου


   Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αρτοτίνας (Δήμος Δωρίδος του Νομού Φωκίδος), από κοινού με τον Σύλλογο Αρτοτινών, απαντούν στην δημοσιευμένη σε τοπικών ενδιαφερόντων ιστότοπο άποψη του Προέδρου της Τ.Κ. Αθανασίου Διάκου (Δήμος Δελφών, επίσης Νομού Φωκίδος), παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία για την ορθότητα της απόψεώς τους, περί της γενεθλίας Κοινότητος του εθνομάρτυρος-Ήρωος Αθανασίου Διάκου.  Συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκ του μη όντως αντιπαράθεση των δύο Κοινοτήτων, η οποία αντιπαράθεση ως γνωστόν, εδημιουργήθη από την διατύπωση στο εκδοθέν από τον Δήμο Δελφών ημερολόγιο του 2021, ότι η Κοινότητα Αθανασίου Διάκου του Δήμου  Δελφών (και όχι η Κοινότητα Αρτοτίνας του Δήμου Δωρίδος), είναι η γενέτειρα του ήρωος του 1821. Την επιστολή-απάντηση δημοσιεύουμε πιο κάτω.
   Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, η γενεσιουργός αιτία αυτής της "βαβούρας", είναι (πέραν της αναφοράς του γενεθλίου τόπου του Αθ. Διάκου), ο προλογισμός αυτού του ημερολογίου, από τον αντιπεριφερειάρχη Φωκίδος (η Π.Στ.Ε. είναι χορηγός της εκδόσεως), ο οποίος αντιπεριφερειάρχης όμως, απέχει ...ευλαβικά της δημοσίας τοποθετήσεως για το προκύψαν ζήτημα, από την ημέρα της εμφανίσεώς του.
  Επίσης, συμπεριφέρονται (ακόμη) ως μη έχοντες σχέση με το γεγονός, τόσον ο Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, όσον και ο Δήμαρχος του Δήμου Δωρίδος.  Κοινώς, τηρούν αμφότεροι "σιγήν ιχθύος".

Και τώρα, τι θα γίνει κε αντιπεριφερειάρχα;
Θα πρέπει : 
-  ή να επιτρέψεις την κυκλοφορία της "χορηγίας" σου, "δικαιώνοντας" τον Δήμο Δελφών
-  ή να την ανακαλέσεις, "αδειάζοντας" εαυτόν και αλλήλους,
-  ή τέλος να επικαλεσθείς τον Covid-19, απουσιάζοντας (απομονωμένος) για τους επόμενους 2-3 μήνες, κάπου απόμακρα για ασφάλεια (στην Σεγδίτσα π.χ.)
Περιμένουμε.  Όλοι μας.

Η Επιστολή - Απάντηση :








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου