Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ Α.Με.Α. ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

 

                               ΑΜΦΙΣΣΑ, 08.12.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 113/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντάχθηκε στο «Φιλόδημος ΙΙ» η κατασκευή ραμπών και wc ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Υποχρέωσή μας η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για ΑμεΑ»


Την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του έργου του Δήμου Δελφών με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες»,

υπέγραψε στις 3 Δεκεμβρίου 2020 η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών. Η υλοποίησή του αφορά σε παρεμβάσεις που θα γίνουν σε εννέα συνολικά σχολεία του Δήμου, βελτιώνοντας τις υποδομές τους για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία.

Το εν λόγω έργο έχει ως φορέα υλοποίησης το Δήμο Δελφών, και είναι συνολικού προϋπολογισμού 42.500,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 29.235,50 ευρώ, ενώ από ίδιους πόρους του Δήμου με 13.264,50 ευρώ αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, αναμένεται να γίνουν εργασίες κατασκευής ραμπών για την ανεμπόδιστη πρόσβαση ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες, καθώς και εργασίες κατασκευής wc ΑμεΑ, με το σύνολο των προϋποθέσεων για την αυτόνομη εξυπηρέτησή τους.

Πιο συγκεκριμένα ράμπα καθώς και wc ΑμεΑ θα κατασκευαστεί στα εξής σχολεία:

  • ΕΠΑΛ Άμφισσας

  • Γυμνάσιο Άμφισσας

  • Νηπιαγωγείο Γαλαξιδίου

  • Γυμνάσιο-Λύκειο Γαλαξιδίου

  • Δημοτικό σχολείο Γραβιάς

wc ΑμεΑ θα κατασκευαστεί στα εξής σχολεία:

  • Λύκειο Άμφισσας

  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας

  • Δημοτικό Σχολείο Γαλαξιδίου

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση δήλωσε: «Οφείλουμε κάθε μέρα που περνά να κάνουμε τη ζωή των ατόμων με αναπηρία πιο εύκολη. Η δημιουργία των υποδομών για την ανεμπόδιστη, ανεξάρτητη και αυτόνομη κίνησή τους, για την εξυπηρέτηση του συνόλου των αναγκών τους, αποτελεί υποχρέωσή μας. Εκμεταλλευόμενοι κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά και από πόρους του ίδιου του Δήμου, στόχος μας είναι συνεχώς να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά ώστε να είμαστε όλοι ίσοι, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Θα δηλώσω απόλυτα ικανοποιημένος όταν ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί στο έπακρο. Συνεχίζουμε…».



Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου