Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΑ ΝΕΑ "ΤΡΥΠΑ" (βλάβη αποχετευτικού) ΣΤΗΝ ΗΡΩΩΝ

 Η πολύπαθη Λεωφόρος 

   Διανύουμε τον 5ον μήνα με το "εργοτάξιο" το οποίο είχεν προκύψει λόγω βλάβης του αποχετευτικού αγωγού υπογείως της Λεωφόρου Ηρώων, να είναι ακόμη ανοικτό και σε εκκρεμότητα (δεν έχει ακόμη ασφαλτοστρωθεί) και αίφνης, ενεφανίσθη σήμερα το πρωΐ και νέον πρόβλημα στην ίδια τοποθεσία : Βλάβη (διάτρηση) του αποχετευτικού αγωγού, εμπρός από το εκκλησιαστικό πνευματικό κέντρο.
  Επί τόπου έχουν σπεύσει η Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε. Ιτέας και ιδιώτης εργολάβος, προσπαθώντας για τον εντοπισμό αφ' ενός και την αποκατάσταση αφ' ετέρου της βλάβης.  Και μάλιστα με συνθήκες βροχής και ψύχους.

  Η διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στην άνοδο της Λεωφόρου Ηρώων, δεν έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία της πόλεως, για έναν και μοναδικό λόγο : Τα επιβληθέντα από μηνός μέτρα προστασίας για τον Covid-19. 
Συνεπώς, τόσον τα κυκλοφορούντα οχήματα, όσον και οι πεζοί, είναι ελάχιστα και ελάχιστοι, αυτές τις ημέρες στην πόλη μας.

  Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, στο συγκεκριμένο "αμαρτωλό" σημείο, έχουν ακουστεί ουκ ολίγοι ...εξάψαλμοι και έχουν "κατέβει" αρκετά ...καντήλια από διερχομένους οδηγούς κατά το τελευταίο 5μηνο, ειδικά τις νυκτερινές ώρες (λόγω μη σημάνσεως της παλαιάς "πληγής").  Και αντί της θεραπείας της, έρχεται σήμερα η αφόρμησή της, με την δημιουργία και ενός νέου "εργοταξίου", ακριβώς στο ίδιο σημείο.
  Τόσον η παλαιότητα, όσον και τα προβλήματα του αποχετευτικού δικτύου της Ιτέας, είναι γνωστά. Ειδικά δε σε εκείνο το σημείο, όπου και το κεντρικό αντλιοστάσιο, οι βλάβες είναι συχνές και παρά τις κοστοβόρες προσπάθειες της εκάστοτε Δημοτικής (και Τοπικής) Αρχής, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, ακόμη και χωρίς ιδιαίτερο φορτίο λυμάτων, όπως αυτήν την εποχή.  Και εάν δεν πραγματοποιηθεί ο επανασχεδιασμός και η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου, οι βλάβες και τα προβλήματα θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν μαζί με την πόλη.

  Γεγονός πάντως είναι ότι με το ανακύψαν σημερινό πρόβλημα, ασχολούνται επισταμένως από το πρωΐ και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας και ο ιδιώτης εργολάβος.  Ενώ τόσον ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ιτέας, όσον και ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ιτέας, είναι παρόντες, παρακολουθούντες και ενημερωνόμενοι συνεχώς για τις εξελίξεις και την πρόοδο των εργασιών.
Ελπίζουμε η αποκατάσταση της βλάβης, να γίνει το συντομότερο δυνατόν.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά έτσι, για να προλάβουμε το αναμενόμενο κύμα των (λόγω των εορτών) εκδρομέων!...
  





Ιούλιος 2020
από τον Ιούλιο έως σήμερα



1 σχόλιο:

  1. Τι σημαίνει παλαιότητα;μήπως εννοείτε ότι κάθε τριάντα χρόνια θα κατασκευάζεται κ καινούργιο αποχετευτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή