Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ Κ.Τ.Ε.Ο. ΦΩΚΙΔΟΣ


ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΤΕΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να βάλει λουκέτο στο δημόσιο ΚΤΕΟ Φωκίδας στην Άμφισσα. Εν κρυπτώ, σαββατιάτικα που όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές, δημοσίευσε την απόφαση και ενημέρωσε τους υπαλλήλους για την αναστολή λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ από σήμερα Δευτέρα 14/12/2020, «αφήνοντας στον αέρα» όλους όσους είχανε κλείσει ραντεβού για τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για μια απόφαση που αποκλειστικά και μόνο εξυπηρετεί η κερδοφορία του μοναδικού ιδιωτικού ΚΤΕΟ της περιοχής και προωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενοι Περιφερειάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Στερεά Ελλάδα για τη στήριξη των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, κλείνοντας με τη σειρά τους τα δημόσια ΚΤΕΟ σε Λαμία, Χαλκίδα και Βοιωτία τα προηγούμενα χρόνια.

Εξίσου απαράδεκτο είναι το αιτιολογικό της απόφασης που ισχυρίζεται πως δεν τρέχει και τίποτα αν κλείσει το δημόσιο ΚΤΕΟ, γιατί «είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών από αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής»!!! Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που βάλανε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια στις πολιτικές απαξίωσης των δημοσίων υπηρεσιών, στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, στην ανταποδοτικότητα και στη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έρχονται σήμερα και εμφανίζονται θρασύτατα ως τα καλύτερα στηρίγματα των κερδών των επιχειρηματιών, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών απαιτεί την άμεση ανάκληση της αναστολής λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ Φωκίδας. Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του απ’ το κράτος και την Περιφέρεια και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να παρέχει φτηνές, ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, δωρεάν για ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Άμφισσα, 14 Δεκέμβρη 2020

2 σχόλια:

  1. Επειδή γνωρίζετε οτι και στα δύο (ιδωτικό ή δημόσιο) πληρώνουμε, πετάξατε για ξεκάρφωμα ¨...δωρεάν για ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.¨ πράγμα που επίσης γνωρίζετε οτι δεν συμβαίνει, αφού και αυτοί πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληρώστε τώρα 10 ευρουλάκια παραπάνω για το αμαξάκι σας που θα γίνουν 20 από το νέο έτος μόλις διασφαλισθεί το μονοπώλιο και χαρείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή