Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΕΥΦΥΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ...ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

 Ήταν κάποτε δικό μας...


   Το οικοδόμημα-δωρεά στην ανατολική πλευρά της πλατείας Ηρώων της Ιτέας, είχε μετατραπεί από ετών, σε Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ιτέας και είχαν τοποθετηθεί στις μετώπες του οι σχετικές πινακίδες.  Ως είναι δε γνωστόν, η ανέγερση του συγκεκριμένου ακινήτου, ήταν προσφορά προς την πόλη, της προσφάτως θανούσης Αικατερίνης Ηλιοπούλου-Κυριακοπούλου.  Για αυτό και ονομάζεται "Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο", παρ' ότι αυτό δεν αναγράφεται στις εξωτερικές επιφάνειες του κτηρίου.

  Μετά από την "πλιατσικολόγησή" του το 2010, αμέσως μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ναι μεν αφαιρέθησαν γραφεία, ερμάρια και καθίσματα

με εντολή του τότε εκλεγέντος Δημάρχου του νεοσύστατου Δήμου Δελφών Νικολάου Φουσέκη και τα οποία μετεφέρθησαν στην Άμφισσα, όμως έμειναν άθικτες οι πινακίδες με την ένδειξη "Δημαρχείο".

  Έκτοτε εσυνέβησαν αρκετές μικρο-παρεμβάσεις, προκειμένου να εξαλειφθεί τελείως και από παντού η ένδειξη "Δήμος Ιτέας".  Χαρακτηριστική είναι η αφαίρεση προ ενός έτους περίπου, της ενδείξεως "Δήμος" και η αντικατάστασή της με την λέξη "Πόλη", από τον φωτεινό πίνακα στον μώλο της Ιτέας.  Με εντολή μάλιστα του τότε (και για ολίγους μήνες) αντιδημάρχου της Δ.Ε. Ιτέας.  Και εδώ θα σημειώσουμε την ...μακροζωΐα  της επί του τοίχου φωτεινής πινακίδος εντός της αιθούσης συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Άμφισσα, να μας πληροφορεί ότι εκεί είναι "Δήμος Άμφισσας"!... Όπως επίσης και η μεγάλη πινακίδα στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Αμφίσσης.

  Στις αρχές του εφετεινού θέρους, για αγνώστους λόγους, είχε "πέσει" (αφαιρεθεί;) το γράμμα "Ρ" από την πινακίδα "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ" στην δυτική πλευρά του οικοδομήματος.  Το είχαμε εντοπίσει, το είχαμε δημοσιεύσει και ώ! του θαύματος, η δημοτική μας (τοπική;) αρχή, έσπευσε να "διορθώσει" την ζημία, με τον πλέον ...κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο : Αφαίρεσε τελείως όλα τα γράμματα από την  ένδειξη "Δημαρχείο"!...  Τόσον απλά.

Το επόμενον και αναμενόμενον βήμα : Θα διαγραφεί το όνομα Ιτέα και η πόλη μας θα μετονομασθεί σε "Σκάλα Σαλώνων".

Και όλα αυτά σύμφωνα με το δόγμα "Pax Amfisseum"...  

1 σχόλιο:

  1. ..και ολα αυτα με τηνσυμφωνη(?) γνωμη-αποφαση των"ΙΤΙΩΤΩΝ" που ΕΜΕΙΣ ψηφισαμε!!!! 9 ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟ "ΑΥΤΟΜΟΥΤΖΟΜΑ)!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή