Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ

                                                                                             ΑΜΦΙΣΣΑ 04.09.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 89/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοποθετήθηκαν νέα παράθυρα στο Γενικό Λύκειο Ιτέας

Π. Ταγκαλής: «Στόχος μας οι καλύτερες συνθήκες για το σύνολο των σχολείων»

Ολοκληρώθηκαν εντός των προηγούμενων ημερών οι εργασίες καθαίρεσης των παλαιών παραθύρων, προμήθειας και τοποθέτησης νέων στο Γενικό Λύκειο Ιτέας, δημιουργώντας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, που σχετίζονται με την παρέμβαση, για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 23.808,00€ (με Φ.Π.Α.), συμβασιοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου του 2020, μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος που εξέδωσε ο Δήμος Δελφών, στο ποσό των 12.896,74 € (με ΦΠΑ). Οι εν λόγω εργασίες αποτελούσαν χρόνιο αίτημα της συγκεκριμένης σχολικής κοινότητας, καθώς τα παλιά μεταλλικά παράθυρα είχαν υποστεί εκτεταμένες φθορές. Οι εργασίες που έγιναν αποκατέστησαν την ασφάλεια των μαθητών, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλουν και στην ενεργειακή αναβάθμιση των αιθουσών διδασκαλίας. Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, τα νέα παράθυρα είναι από κουφώματα αλουμινίου με διπλό ενεργειακό υαλοπίνακα, πληρώντας το σύνολο των προδιαγραφών-πιστοποιήσεων που απαιτούν οι κατασκευές των σύγχρονων κτιρίων.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, βρέθηκε στο χώρο του σχολείου και σε δήλωση του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της παρέμβασης, σημειώνοντας: «Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελούσε ένα χρόνια αίτημα της σχολικής κοινότητας, γεγονός που καθιστά την πραγματοποίησή της άκρως σημαντική. Ο Δήμος Δελφών εξαντλώντας τις δυνατότητές του μεριμνά και φροντίζει ώστε τα παλιά και καταπονημένα σχολικά κτίρια να αποκτούν με στοχευμένες ενέργειες το δυνατόν περισσότερες σύγχρονες προδιαγραφές. Σταδιακά, βάσει προγραμματισμού και αξιοποιώντας το σύνολο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που έχουμε θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας στους μαθητές μας τις καλύτερες συνθήκες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων τους».

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου