Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΩΚΙΔΟΣ : Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥΣ (με φιλότιμο) ΕΓΙΝΕ (κραυγή και) ΑΠΟΓΝΩΣΗ!...

 

Άμφισσα, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αριθ. Πρωτ: 33/2020


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ.

ΚΟΙΝ: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.

2) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

Υποστράτηγο κ.ΚΑΝΕΛΛΟ Γεώργιο.

3) Αστυνομικό Διευθυντή Δ.Α. Φωκίδας κ.ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ Παναγιώτη.

4) Βουλευτή Φωκίδας κ.ΜΠΟΥΓΑ Ιωάννη.

5) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

6) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ.

7) Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας κατά τις έκτακτες μεταθέσεις έτους 2020».

Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όπου και θα αποφασιστούν οι θέσεις χαμηλόβαθμων Αστυνομικών για τις έκτακτες μεταθέσεις του έτους 2020, ανά περιοχή μετάθεσης, οφείλουμε να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά τα εξής:

Η Δ.Α. Φωκίδας, είναι μία Διεύθυνση στην οποία λειτουργούν δύο(2) σωφρονιστικά καταστήματα –εκ των οποίων το ένα θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως υψίστης ασφαλείας-με ότι αυτό συνεπάγεται ( μεταγωγές κρατουμένων, επιτήρηση καταστημάτων κ.α), μια Διεύθυνση που έχει στην αρμοδιότητά της την περιοχή των Δελφών, ενός εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως καίτοι δεν ενισχύθηκε ποτέ με αστυνομικό προσωπικό για το σκοπό αυτό, μια Διεύθυνση που υπολείπεται σε οργανικές θέσεις τριάντα ένα `(31) αστυνομικών και παράλληλα αριθμεί δεκάδες αστυνομικούς αποσπασμένους σε διάφορες υπηρεσίες ανά την επικράτεια, μια Διεύθυνση που απέτυχε παταγωδώς η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, μια Διεύθυνση που η εγκληματικότητα είναι παρούσα (χασισοφυτείες, δραπέτες φυλακών κ.α.) και σε συνδυασμό με το ορεινό κυρίως και πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο του Νομού, η πρόσβαση σε πολλές περιοχές καθίσταται εξαιρετικά χρονοβόρα και δυσπρόσιτη, μια Διεύθυνση με πολλούς συναδέλφους στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης, μια Διεύθυνση που αποτέλεσε στόχο τρομοκρατικής οργάνωσης.

Κύριε Υπουργέ,

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη μη θέσπιση ανεξάρτητων οργανικών θέσεων για τις επιχειρησιακές ομάδες, έχουν ως αποτέλεσμα την οριακή λειτουργία πολλών υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Αστυνομικά Τμήματα Άμφισσας-Δελφών και Δωρίδας, τα οποία έχουν καταντήσει κυριολεκτικά υπηρεσία σφραγίδα και διεκπεραιώνουν μετά βίας και χάρη στο περίσσιο φιλότιμο των εναπομείναντων συναδέλφων μας τις όποιες υποθέσεις, γραφειοκρατικής κυρίως φύσεως, ενώ ούτε καν λόγος για αστυνόμευση, ενώ στην ίδια σχεδόν μοίρα και το Τ.Α. Άμφισσας-Δελφών, το Τ.Τ. Άμφισσας-Δελφών, ενώ και το Τ.Μ.Δ. Άμφισσας, δε θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να ανταπεξέλθει στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, χωρίς την καθημερινή σχεδόν ενίσχυσή του από αστυνομικούς από όλες τις Υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας και των επιχειρησιακών ομάδων. Επιπλέον, οι υπηρεσίες του Α.Σ. Γραβιάς και του Σ.Τ.Α. Δελφών, είναι εντελώς κλειστές στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και οι υποτιθέμενες σε καλύτερη μοίρα υπηρεσίες του Α.Τ. Ευπαλίου και του Α.Τ. Ιτέας, καλούνται και συνδράμουν καθημερινά σχεδόν τις υπόλοιπες υπηρεσίες (μεταγωγές, δικαστήρια, φρουρές), με εμφανή κι εκεί τα αποτελέσματα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στον ανάλογο βαθμό, ενώ η καθημερινή και αναιτιολόγητη αύξηση της γραφειοκρατίας, δημιουργεί πάγιες και σταθερές ανάγκες και απασχολεί σημαντικό αριθμό αστυνομικού προσωπικού σε γραμματείες και επιτελείο, οι οποίοι βέβαια όταν καλούνται, συμβάλλουν και αυτοί στο μέτρο του δυνατού στην αστυνόμευση της Φωκίδας.

Κύριε Υπουργέ,

Αφού λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω, προτείνουμε την αισθητή μείωση των αποσπάσεων και την ενίσχυση της Δ.Α. Φωκίδας με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού κατά τις έκτακτες μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε η Φωκίδα και οι πολίτες της να έχουν την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση και οι υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας, να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά για την επίτευξη των μέγιστων δυνατών στόχων. Το περίσσιο φιλότιμο των συναδέλφων μας, πλέον δεν αρκεί για να επιτευχθούν όλοι αυτοί οι στόχοι, αστυνομικής και μη φύσεως. Στον κ.Βουλευτή Φωκίδας κοινοποιείται το παρόν έγγραφο και αναμένουμε και τη δική του αρωγή στο αίτημά μας, προς όφελος όλης της Φωκίδας.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το περίσσιο φιλότιμο των συναδέλφων μας δεν αρκεί, σας δηλώνουμε ευθαρσώς:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ή ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ή ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΑΣ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου