Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

"WiFi4EU"


   
Εάν κατοικείτε εντός του τριγώνου "Φάρος-Παλαιό Φυλάκιο-Παιδική Χαρά", εάν περπατάτε στον μώλο ή κάθεστε στου "Μπάμπη", εάν αλιεύετε με καλάμι ή με βάρκα στην θάλασσα, στην ανατολική πλευρά του μώλου, εάν περνάτε την ώρα σας εντός της (κλειστής) Παιδικής Χαράς και στο τέλος, εάν είσθε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, προσδεδεμένου στον μώλο, τότε από σήμερα, έχετε την δυνατότητα της δωρεάν περιηγήσεως στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την (ημι)επίσημη αναγγελία του Δήμου Δελφών στο facebook!...

Τρίκαλα γίναμε!... Εμείς εδώ στην Ιτέα, οι διερχόμενοι και οι καθήμενοι στην πλατεία Ησαΐα της Αμφίσσης και οι πλησιάζοντες το στέγαστρο στο λιμάνι του Γαλαξειδίου.

Του "προνομίου" έχει εξαιρεθεί η ψυχή του Δήμου μας, η πόλη με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Φωκίδα, οι Δελφοί.  Ή δεν έφθασαν τα χρήματα, ή είναι αρκετά (αντιπολιτευτικά) επικλινές το έδαφος.

Πάντως, η αρχή έγινε.  Κάτι είναι και αυτό.

Η "γνωστοποίηση" του γεγονότος, από τον λογαριασμό του Δήμου Δελφών από το facebook και οι φωτογραφίες με τους αναμεταδότες :

***************************************************

Δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο σε τρία σημεία του Δήμου Δελφών.

Ο Δήμος Δελφών ανακοινώνει την εγκατάσταση και λειτουργία νέου ασύρματου δικτύου δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο, για τους δημότες και επισκέπτες τριών πόλεών του. Το έργα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WIFI4EU για την ανάπτυξη ευρυζωνικών ασυρμάτων δικτύων και αφορά στα εξής τρία σημεία:
1️⃣ Πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα
2️⃣ Μώλος Ιτέας ως παιδική χαρά
3️⃣ Λιμάνι Γαλαξιδίου
Με την εγκατάσταση του WIFI4EU οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο ακολουθώντας τρία απλά βήματα, για μία φορά.
Πιο συγκεκριμένα μπορούν να συνδεθούν ακολουθώντας την εξής διαδικασία:
✔️ Βήμα 1ο:-Εύρεση Ασυρμάτου Δικτύου:
Εφόσον βρισκόμαστε εντός της περιοχής κάλυψης του Ασυρμάτου Δικτύου του Δήμου Δελφών, πραγματοποιούμε από την ηλεκτρονική συσκευή μας (laptop, tablet, κινητό), αναζήτηση των διαθέσιμων ασυρμάτων δικτύων. Το δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «Wifi4EU»
✔️ Βήμα 2ο - Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο Wifi4EU:
Από την λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα συνδεόμαστε στο δίκτυο «Wifi4EU» και περιμένουμε μέχρις ότου συνδεθούμε και λάβουμε την επιβεβαίωση ότι έγινε επιτυχής σύνδεση.
✔️ Βήμα 3ο - Άνοιγμα Web Browser:
Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή (browser) της επιλογής μας και δοκιμάζουμε να επισκεφτούμε μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Διαδικτύου (π.χ. www.google.gr). Στον browser μας θα εμφανιστεί πρώτα η ιστοσελίδα που μας καλωσορίζει στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Δελφών και του προγράμματος Wifi4EU. Πατάμε το κουμπί «login» για να αποδεχτούμε τους όρους χρήσης και να συνεχίσουμε.
✔️ Βήμα 4ο - Περιήγηση στο διαδίκτυο….


Ιτέα

Άμφισσα
Γαλαξείδι


1 σχόλιο: