Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΔΗΛΩΤΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ (απερίγραπτη "χασούρα" εσόδων)


Οι 30 Δήμοι όπου αποκαλύφθηκαν τα περισσότερα αδήλωτα οικοδομημένα τετραγωνικά μέτρα

  Ανάμεσα στους 30 Δήμους της χώρας, με τις μεγαλύτερες (ποσοστιαίες) απώλειες δημοτικών τελών λόγω αδήλωτων οικοδομημένων τετραγωνικών μέτρων, ευρίσκεται και ο Δήμος μας, με τους δημότες του να έχουν δηλώσει μόλις ...την μισή περιουσία τους.

  Όπως είναι γνωστό, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, εισπράττονται τα δημοτικά τέλη ακινήτου περιουσίας (ΤΑΠ) των καταναλωτών.

  Κατά την διαδικασία της συνδέσεως με το δίκτυο της ΔΕΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ), ο καταναλωτής (ιδιοκτήτης) έπρεπε να δηλώνει και τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου του.  Και επειδή τα δημοτικά τέλη ήσαν (και είναι) ανάλογα με τα τ.μ., το ελληνικό δαιμόνιο ..."υπαγόρευσε" την μείωσή τους κατά την δήλωσή τους στον πάροχο του ηλεκτρικού ρεύματος.  Με αποτέλεσμα, τα δηλωθέντα τ.μ. να είναι ολιγότερα των πραγματικών, άρα και τα δημοτικά τέλη "ελαφρύτερα".

  Το γεγονός είχε εντοπισθεί και εδόθη η δυνατότητα από τους Δήμους, μιας νέας και αληθούς δηλώσεως των τ.μ. από τους ιδιοκτήτες, χωρίς προσαυξήσεις και αναδρομικά, με ημερομηνία λήξεως αυτής της προθεσμίας, την 31η Αυγούστου 2020.  Αυτό και έγινε.

  Ότι όμως προέκυψε, ξεπερνά κατά πολύ το λεγόμενον "λάθος".  Και ειδικά για τον Δήμο Δελφών, η "πραγματικότητα", ευρέθη διπλασία της δηλωμένης!  Έτσι λοιπόν, τα αρχικώς δηλωθέντα 279.826 τ.μ., έγιναν μετά από την λήξη της προθεσμίας, 583.335 τ.μ. Δηλαδή, προέκυψαν (επ' ωφελεία του Δήμου), άλλα 303.509 τ.μ. ήτοι μια ποσοστιαία αύξηση 108%.

Παραθέτουμε τον πίνακα, με τους 30 Δήμους της χώρας, με τα περισσότερα (έως 31-8-2020) αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα : 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου