Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


                    ΕΛΜΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Πέμπτη 17/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Άμφισσας στις 6:30μμ

Δευτέρα 21/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Ιτέας  στις 6:30μμ

 

Αγαπητοί γονείς

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και εμείς, οι καθηγητές των παιδιών σας δε μπορούμε να σας κρύψουμε την ανησυχία και τον προβληματισμό μας με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid19 αλλά και αυτά που προέκυψαν με το πρώτο κουδούνι του σχολείου.

 Δυστυχώς, δεν ήταν όλα στη θέση τους, όπως διαβεβαίωνε η υπουργός Παιδείας.

Οι δύο μάσκες  έγιναν «μία», και μάλιστα τεραστίων διαστάσεων, που κυριολεκτικά μοιράστηκαν μία ανάσα πριν το πρώτο κουδούνι.  

 Όλοι οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν στη θέση τους αφού έχουν προσληφθεί συνολικά μέχρι τώρα μόνο 24.927 εκπαιδευτικοί από τους περίπου 42.000 που δούλεψαν πέρσι. Ενδεικτικά τα κενά που παραμένουν στα σχολεία της Φωκίδας είναι : ΠΕ 02  90 ώρες     ΠΕ 03  56 ώρες    ΠΕ 04    55ώρες    ΠΕ05  27 ώρες  ΠΕ  06  19 ώρες    ΠΕ 08 15 ώρες     ΠΕ 78,80  18 ώρες    ΠΕ 79  6 ώρες  κενά στο ΕΠΑΛ, σε ειδικότητες του Μουσικού Σχολείου κλπ.)

Όλοι οι μαθητές είναι στοιβαγμένοι σε φορτωμένα τμήματα των 20-25-27 μαθητών, σε αίθουσες λίγων τετραγωνικών και χωρίς αποστάσεις μεταξύ τους. Όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στα σχολεία καθώς στοιβάζονται στα λεωφορεία προκειμένου να εξοικονομηθούν δρομολόγια από τον ανάδοχο.

Και η καθαριότητα στο πάζλ της έλλειψης οργάνωσης και σχεδιασμού σε μια περίοδο που είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και καθαριότηταςΟ Δήμος Δελφών ζήτησε 33 υπαλλήλους για την καθαριότητα,  προσλήφθηκαν 29 - οι 28 τρίωρης απασχόλησης-  για 25 σχολικές μονάδες.

Τον Μάιο , και με τα ημερήσια κρούσματα να κυμαίνονται σε διψήφιο αριθμό (περί τα 20 καθημερινά) τα σχολεία άνοιξαν με μειωμένο αριθμό μαθητών και βάρδιες. Τρεις μήνες μετά, τα παιδιά στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, ενώ παράλληλα η μάσκα έχει αναχθεί σε πρώτιστο μέτρο που σώζει ζωές.

 

Από την πρώτη στιγμή οι εκπαιδευτικοί διεκδικήσαμε το αυτονόητο:

Τμήματα με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές-τριες . Διορισμούς εκπαιδευτικών.

Επαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.  

Τα αιτήματα αυτά είναι πλέον σαφές και κατανοητό σε όλους πως είναι τα μόνα ενδεδειγμένα.

Τα σχολεία σήμερα είναι οι μόνοι χώροι όπου επιτρέπεται ο συγχρωτισμός χωρίς τήρηση αποστάσεων και οι δηλώσεις περί «ατομικής ευθύνης» συνεπάγονται την απεμπόληση της κρατικής ευθύνης και την μετακύληση όλης της ευθύνης για τη λειτουργία των σχολείων στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

 

Αγαπητοί γονείς,

Τα σχολεία τα θέλουμε ανοικτά  για όλους τους μαθητές, με κανόνες υγιεινής, με ασφάλεια και με ουσιαστικό μαθησιακό και παιδαγωγικό ρόλο .

Σας καλούμε να ενώσετε τις δυνάμεις μαζί μας και να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τους αναγκαίους και επαρκείς όρους όχι μόνο για την απλή επιβίωσή μας αλλά και για την ποιότητα της ζωής μας και των παιδιών μας γιατί η ζωή μας είναι πάνω από τους οικονομικούς υπολογισμούς:

Ø  Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές

Ø  Εξεύρεση ή ακόμα και επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία

Ø  Πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Ø  Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για την καθαριότητα.

Ø  Δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ø  Δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού

Ø  Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος

Για το λόγο αυτό σας καλούμε στην σύσκεψη –ενημέρωση που θα πραγματοποιήσουμε ως ΕΛΜΕ Φωκίδας

(τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας)

Την Πέμπτη 17/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Άμφισσας στις 6:30μμ για τους  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Άμφισσας, Γραβιάς, Δελφών, Λιδορικίου .    

Την Δευτέρα 21/9/2020 στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Ιτέας  στις 6:30μμ

για τους  Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ιτέας, Γαλαξιδίου, Δεσφίνας, Ερατεινής, Ευπαλίου.

15-9-2020

15/9/2020

Περιοχή συνημμένων

3 σχόλια:

 1. Την περυσινη σχολικη χρονια στο 3ο Δημοτικο Ιτεαςκαι στην 1η ταξη υπηρξαν πανω απο 25 παιδια, τα οποια χωριστηκαν σε 2 τμηματα με 2 δασκαλες. Φετος τα ιδια παιδια συγχωνευτικαν σε 1 τμημα με 1 δασκαλα.Τα σχολια δικα σας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι γονείς να πάρουν μπροστά. Άμα αρχίσουν τα κρούσματα θα είναι αργά. Στις τράπεζες μπαίνουμε μέχρι 3 άτομα και τα παιδιά μας τα έχουν 20-25 μαζί. Θα φταίμε εμείς και τα παιδιά μας; σε μας θα καταλογίσουν <>; η κυβερνητική ευθύνη που είναι;;; Και μη διανοηθούν να κάνουν αυτή τη σαχλαμάρα μάθημα από στον υπολογιστή ή με κάμερες στην τάξη. Τι είναι τα παιδιά μας μπίγκ μπράδερ ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι συμφωνώ. Προτείνω, επειδή δεν υπάρχουν αίθουσες,οι μισοί μαθητές να κάνουν μάθημα το απόγευμα. Φυσικά με τους υπάρχοντες καθηγητές. Ούτως ή άλλως οι μισοί από τους καθηγητές,από τα μέσα Μαρτίου και μετά δεν κάνανε μάθημα.

   Διαγραφή