Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
   Απέριττα, όμορφα και σεμνά, όπως ακριβώς και θα έπρεπε, επραγματοποιήθη η εκδήλωση για την κοπή της πίττας του Συλλόγου της Ιτέας, των ελκόντων την καταγωγή από την αλησμόνητη πατρίδα, την Μικρά Ασία. Ασφυκτικά εγέμισεν από μέλη και φίλους του Συλλόγου η αίθουσα στο "Καφέ-Πέτρα" στην παραλιακή λεωφόρο της πόλεως, όπου είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και στην οποία εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος, καθώς και μερικοί Τοπικοί Σύμβουλοι από Ιτέα και Κίρρα.

   Παρασκευή βραδάκι, μέσα στην περιποιημένη και θερμαινόμενη αίθουσα του "Καφέ-Πέτρα", ο αρχιμανδρίτης-ιερέας της εκκλησίας της Μεταμορφώσεως πατήρ-Νεκτάριος και ο συνταξιούχος πλέον ιερέας της εκκλησίας της Ευαγγελιστρίας παπα-Γεώργης, ευλόγησαν την πίττα του Συλλόγου, με τον πατέρα-Νεκτάριο, να ονοματίζει κατά το έθιμον, τα κομμάτια της πίττας, ευχόμενος τα καλύτερα στον Σύλλογο και τα μέλη του.
   Την εκδήλωση είχε προλογίσει η Πρόεδρος του Σωματείου, κάνοντας μια περιληπτική αναφορά των δράσεων του Συλλόγου κατά το απελθόν έτος 2019.

  Υπήρξε και η (πολλή καλή) σχετική προετοιμασία του καταστήματος για το "βρέξιμο" της εκδηλώσεως, με προαιρετική την οικονομική συνεισφορά των παρευρισκομένων, προς ενίσχυση του Συλλόγου. Γεγονός το οποίον "ετιμήθη" δεόντως από όλους.

  Τέλος να σημειώσουμε ότι, ο τυχερός του οποίου το τεμάχιο πίττας, περιείχε και το νόμισμα (φλουρί), θα απολαύσει ένα 3ήμερο στον εξαιρετικό Ξενώνα-Ταβέρνα "Μετερίζι", στην μαγευτική Κοινότητα του Αθανασίου Διάκου του Δήμου Δελφών, στην ανατολική πλευρά των Βαρδουσίων.  Προσφορά του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μαστροκωστόπουλου. 

 Δημήτριος & Μιχάλης Κόσκορος

5 σχόλια:



  1. Τι θέλει να πει ο "Ποιητής" !? Οι αιρετοί ( Ο Πρόεδρος και οι άλλοι) δεν έχουν ονόματα? Ατελείωτα κόμπλεξ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σύλλογος αυτός των Μικρασιατών προσφύγων υπέγραψε , σχεδόν σύσσωμος να Μην έρθουν πρόσφυγες στο δημο μας, οπως ακριβώς είχαν κάνει γι αυτούς παλιά οι ιτιωτες και οι αμφισσιωτες όταν ειχαν ερωτηθεί αν τους θέλουν. Τι ακριβώς προωθεί ο σύλλογος; παντως όχι τη μνήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείτε εν συγχύσει, ανώνυμε σχολιαστή μας. Συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις και γεγονότα, απλά και μόνον υποθέτοντας. Είναι λάθος η ερμηνεία της ιστορίας, με μοναδικό κριτήριο την ιδεολογία.

      Διαγραφή
    2. Είσαι βαθιά νυχτωμένος....

      Διαγραφή
    3. Αριστερούλη (10:00 πμ)είσαι ανιστόρητος. Οι Μικρασιάτες είναι Έλληνες. Μην το παίζεις ανθρωπιστής και κακώς ΑΝ τότε οι Έλληνες δεν τους ήθελαν. Άντε για κάνα συλλαλητήριο και άσε να συνεχίσουμε τη ζωή μας με τις παραδόσεις μας. Δεν θέλουμε υποδείξεις.

      Διαγραφή