Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (προς έχοντες ανάγκη) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ (μέσω προσφορών) ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ - Δελτίον Τύπου


                                                                                ΑΜΦΙΣΣΑ 20.01.2020
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 09/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο πλευρό
των ευπαθών ομάδων πληθυσμού
Κάλεσμα του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή


Ο Δήμος Δελφών στο πλαίσιο της ενεργούς άσκησης της Κοινωνικής Πολιτικής για την καταπολέμηση της φτώχειας και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού λειτουργεί από το έτος 2012 την δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στόχος του είναι η οικονομική και κοινωνική στήριξη ευπαθών ατόμων και ομάδων, καθώς και η ενημέρωση-ενεργοποίηση της ευρύτερης κοινότητας, ώστε να εξασφαλιστεί μέσω της συμμετοχής των τοπικών φορέων, των επιχειρήσεων και των εθελοντών η καλύτερη δυνατή βιωσιμότητα της δομής.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει στους δικαιούχους τρόφιμα, διάφορα τυποποιημένα προϊόντα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, σχολικά είδη κλπ. Με την συνεργασία του προσωπικού των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι», των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δελφών, η λειτουργία και η προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου καλύπτει ανάγκες έως και στην πιο μικρή και απομακρυσμένη τοπική κοινότητα.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι όσοι επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι της δομής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» και ακολούθως να υποβάλουν αίτηση (το συνημμένο έντυπο) προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου με ισχύουσα άδεια διαμονής
2. Εκκαθαριστικό , φορολογική δήλωση (Ε1), και Ε9
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
5. Μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης, όπου υπάρχει
6. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, όπου υπάρχει
7. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα, ότι θα ενημερώσει την επιτροπή διαχείρισης σε περίπτωση μεταβολής της οικονομικής του κατάστασης (υπάρχει συνημμένο έντυπο)
8. Οποιαδήποτε ενημερωτική ή συστατική επιστολή με απαραίτητα δικαιολογητικά, που κρίνει ο αιτών, ότι πρέπει να εξετάσει η επιτροπή διαχείρισης.
Ο Δήμος Δελφών αντιλαμβανόμενος τη σημασία που έχει η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τηρώντας το σύνολο των προϋποθέσεων που πρέπει για την αξιοπρεπή βοήθειά τους, καλεί όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο προσωπικό, υποβάλλοντας στη συνέχεια τη σχετική αίτηση. Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα προς τους συμπολίτες μας, εκπροσώπους φορέων, επιχειρηματίες και ιδιώτες να στηρίξουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αποτελώντας σημαντικό σύμμαχο του Δήμου στην προσπάθεια που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια, και που στόχος της νυν διοίκησης είναι να γίνει ακόμα πιο ουσιαστική.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ευχαριστεί όλους όσοι έχουν ήδη σπεύσει να προσφέρουν τη βοήθειά τους στη δομή, αλλά και όσους τώρα θα συνδράμουν ως νέοι συμπαραστάτες της. Ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη της στήριξης του Δήμου να μη διστάσουν να τη ζητήσουν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Κανένας μας δεν μπορεί να είναι ουσιαστικά χαρούμενος αν έστω και ένας συμπολίτης μας στερείται των βασικών για τη διαβίωσή του. Όλοι μαζί, λοιπόν, με πρώτο και κύριο το Δήμο, θα καλύψουμε τις ανάγκες εκείνων που έχουν πραγματική ανάγκη, επιτελώντας το ρόλο μας και σε αυτόν τον πολύ σημαντικό τομέα».


Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου