Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΔΥΟ ΕΞ ΙΤΕΑΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ - επιστολή


Επίλογος Θητείας

  Δύο από τα μέλη του από απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αμφίσσης, συνυπογράφουν την πιο κάτω αναδημοσιευόμενη και από εμάς ανοικτή επιστολή, μέσω της οποία παρουσιάζουν, λακωνικά θα λέγαμε, τους επιτευχέντες στόχους της προηγουμένης Διοικήσεως, στην οποία συμμετείχαν.  Είναι μια συνέχεια τρόπον τινά, του απολογισμού ο οποίος εδημοσιεύθη στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου και τον οποίον υπογράφει η απερχομένη Διοικήτριά του.  Τα δε δυο αυτά μέλη του πρώην Δ.Σ., εθεώρησαν σκόπιμον (και καλά έκαναν), να κοινοποιήσουν τα έργα και τις ημέρες του νομικού προσώπου στο οποίο συμμετείχαν, θέλοντας να καταδείξουν στην τοπική κοινωνία ότι :

- Δεν ήσαν "συμπλήρωμα" κάπου,
- Ασχολήθησαν σοβαρά με το Νοσοκομείο,
- Παρήγαγαν έργο.
  Συμπτωματικά και οι δύο είναι από την Ιτέα και είναι γνωστοί για την χαμηλών τόνων, αλλά πάντα δραστήρια συμμετοχή τους στα κοινά.  Πρόκειται για τον Ανδρέα Καλοθανάση και τον Δημήτριο Χαβιαρά.

   Να σημειώσουμε ότι, αμέσως μετά από τις τελευταίες εθνικές εκλογές (όπως συνηθίζεται στα διορισμένα Δ.Σ. νομικών προσώπων του Δημοσίου), όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Αμφίσσης, είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους από τον Σεπτέμβριο του 2019. Και παρ' ότι είχαν περάσει 5 μήνες και το Νοσοκομείο "κούτσαινε" διοικητικά, μόλις προσφάτως έγινε η αντικατάστασή τους με τον διορισμό νέων μελών και Διοικητού.
  Βεβαίως, οι πάντες κρίνονται. Και το έργο των δυο συνυπογραφόντων την εν λόγω επιστολή, είναι και αυτό κρινόμενο.  Πρωτίστως όμως και συγκρινόμενο.

  Τέλος να υπογραμμίσουμε ότι, οι δυο μόνον από το απερχόμενο Δ.Σ.  "αισθάνθηκαν" την ανάγκη να ευχαριστήσουν όσους τους εβοήθησαν στο εθελοντικό και αφιλοκερδές έργο τους.
Η επιστολή :

*******************************************************

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Από τον Σεπτέμβριο του 2016, και με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, υπηρετήσαμε το κοινωνικό σύνολο συμμετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας. Σήμερα, μετά από δύο θητείες στο σώμα και έχοντας διανύσει σχεδόν τρεισήμισι χρόνια, παραδίδουμε τη θέση μας έχοντας συμβάλει στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου μέρους του έργου το οποίο σχεδίασε η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Μεταξύ των κύριων στρατηγικών στόχων που είχαν τεθεί και επιτεύχθηκαν είναι:
  • η βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες
  • η εξεύρεση λύσεων για τη στελέχωση της ιατρικής υπηρεσίας
  • η ανανέωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού
  • ο χαρακτηρισμός ως Άγονο Α’ πρωτίστως για την ιατρική υπηρεσία
  • η αξιοποίηση της διασύνδεσης με το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αττικόν και
  • η έναρξη λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ (ένα δύσκολο εγχείρημα που ελπίζουμε να έχει συνέχεια από την επόμενη διοίκηση).
Το παραπάνω σημαντικό έργο θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί χωρίς την συνεργασία του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, το οποίο και συγχαίρουμε για το αίσθημα προσφοράς που το διακατείχε και την υπευθυνότητα που επέδειξε. Μεγάλο βάρος της προσπάθειας αυτής, σήκωσε μ’ επιτυχία η Διοικήτρια Ευφροσύνη Αυγερινού, της οποίας ο ζήλος και η αφοσίωση στην εκτέλεση του έργου της αποτελούσε καθ’ όλη τη θητεία μας πηγή έμπνευσης.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου, ο οποίος εξαρχής έθεσε στην κορυφή της πολιτικής του ατζέντας την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και με την συνεχή και πολύτιμη βοήθειά του συνέδραμε καθοριστικά στην προσπάθειά μας. Σε συνδυασμό με την καλή συνεργασία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και την συνέπεια στην ανταπόκριση των αιτημάτων μας από το Υπουργείο Υγείας, καταφέραμε να πετύχουμε στόχους που για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύαμε, αρχικά θεωρούνταν ανέφικτοι.
Παραδίδουμε την σκυτάλη, έχοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας πάρει αποφάσεις που θεωρούμε ότι βελτίωσαν την παροχή υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου του νομού μας. Αυτή την πεποίθηση πιστεύουμε πως την επιβεβαιώνει και ο προσφάτως αναρτηθείς απολογισμός της Διοίκησης. Όμως επίσης γνωρίζουμε, ότι σ’ ένα άκρως ευαίσθητο περιβάλλον, όπου οι συνθήκες και οι ανάγκες μεταβάλλονται διαρκώς και τα μέσα που παρέχονται δεν είναι πάντα επαρκή, η διαδικασία είναι ανοικτή στον διάλογο, την κριτική και την αξιολόγηση.
Ευχόμαστε στα μέλη του επομένου Διοικητικού Συμβουλίου κάθε επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και ευελπιστούμε να συνεχίσουν ολοκληρώνοντας τα σημαντικά έργα που τους παραδίδουμε σε εξέλιξη.
Καλοθανάσης Ανδρέας
Χαβιαράς Δημήτριος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου