Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΤΕΑΣ "Ο ΔΕΣΜΟΣ"

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020
   Κατάμεστη η αίθουσα εκδηλώσεων στο "Κυριακοπούλειο" εχθές το βράδυ, από τα μέλη και τους φίλους του ιστορικού Συλλόγου της Ιτέας.  Όπως ήταν προγραμματισμένο, ο "Δεσμός" έκοβε την πίττα του και οι τιμώντες, τον με τους ευγενείς σκοπούς Σύλλογο, είχαν από ενωρίς κατακλύσει τον χώρο, προκειμένου να ευχηθούν στο Δ.Σ., να συμμετάσχουν στην εορτή και να διασκεδάσουν με τους προσκεκλημένους από τον "Δεσμό" χορωδούς.  Διότι εφέτος, τα μέλη του Δ.Σ. είχαν την έμπνευση να "μπολιάσουν" την μουσική ...καθεστηκυΐα τάξη της Ιτέας, με Κεφαλλονίτικα χορωδιακά ακούσματα. Και είχαν προσκαλέσει για τον σκοπόν αυτό στην εκδήλωση, την Χορωδία του Βασίλη Καλογηρά από την Κεφαλλονιά.


  Μία 10μελής ομάδα ανθρώπων λοιπόν, με τρείς κιθάρες κι ένα μαντολίνο, "έντυσε" μουσικά την εκδήλωση με Κεφαλλονίτικες καντάδες, "αναγκάζοντας" σιγά-σιγά το ακροατήριο, να συμμετάσχει ενεργά σε αυτήν την μουσική αφήγηση της κεφαλλονίτικης παραδόσεως.

  Την εκδήλωση προλόγισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ομίλου, ενώ την ευλογία και τις ευχές του για το κόψιμο της πίττας έδωσε ο αρχιμανδρίτης - ιερέας της εκκλησίας της Μεταμορφώσεως, Νεκτάριος.

  Στην τελετή παρέστησαν ελάχιστοι αυτοδιοικητικοί και η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ταυτόχρονα, έκοβε την πίττα του και ο Δήμος Δελφών στην Άμφισσα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι, σήμερα το πρωΐ, ξανά στο "Κυριακοπούλειο", θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. των μελών του Ομίλου "Ο Δεσμός", με τον απολογισμό του απερχομένου Δ.Σ. και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Όμορφη εκδήλωση, ποιοτική μουσική, ενθουσιασμός.
Ο "Δεσμός", ήταν εκεί.  Όπως έπρεπε!

Χρόνια Πολλά σε όλους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου