Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - σημείωμα του Παν. Μέγκου


ΠΡΟΕΔΡΟΣ
«Στα μέτρα του Συστήματος. Ποιος ρισκάρει;»

H κα Σακελλαροπούλου (προτεινόμενη Π. της Δ.) έγινε Σύμβουλος Επικρατείας γύρω στο 2000 και τοποθετήθηκε στο Ε' Τμήμα. Δεν ήταν στην ομάδα Δεκλερή όπως θέλει να ακούγεται. Υπηρέτησε υπό τον Μενουδάκο Πρόεδρο. Ξήλωσαν μαζί την νομολογία Δεκλερή. 
«Δεκλερής: Μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 1958 έως το 1999, και Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος κατά την δεκαετία 1990-1999, οπότε το Δικαστήριο αυτό διαμόρφωσε την πρωτοποριακή και πλούσια νομολογία του, για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Όσα ακούγονται για περιβαλλοντικό έργο είναι φούμαρα. Το ανάποδο έκανε.
Η μόνη μεγάλη υπόθεση στην οποία κράτησε κάπως, ήταν ο Αχελώος (πολύκροτη υπόθεση, την οποία έχει ως περιβαλλοντικό "άλλοθι" για το προφίλ της).
Ενδεικτικά:
Συνέβαλε στις δικαστικές αποφάσεις όπου κρίθηκαν συνταγματικά τα καταστροφικά Μνημόνια για την χώρα.
Τον Ιούλιο του 2012 παραχώρησε 4000 στρέμματα δασικής έκτασης στις ΣΚΟΥΡΙΕΣ προς εκχέρσωση.
Το 2015 απέρριψε την προσφυγή των κατοίκων της Χαλκιδικής στο ΣτΕ και διέταξε την συνέχιση της εξόρυξης στις
ΣΚΟΥΡΙΕΣ.
ΧΥΤΑ Κερατέας, Ο.Λ.Π. (Οργανισμός Λιμένα Πειραιώς), ΕΛΛΗΝΙΚΟ, τα «έκαψε».
Στις 16 Ιουλίου του 2019 ως Πρόεδρος του ΣτΕ, αποφάσισε οριστικά το κόψιμο του 13ου & 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.
Ήταν επίσης στη δίκη για την
λίστα Λαγκάρντ, όπου ο Γ. Παπακωσταντίνου έπεσε στα μαλακά και πέταξε την λίστα «στον κάλαθο των αχρήστων».
Κατάλαβε νωρίς ότι το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ βγάζει τους αστέρες (βλ. Πικραμμένο που έγινε Πρόεδρος ΣτΕ και Πρωθυπουργός). Εκεί, ή συγκρούεσαι με τα μεγάλα συμφέροντα, ή τα εξυπηρετείς.
Έκανε το δεύτερο και ανταμείφθηκε.
Τον Οκτώβρη του 2018 η κυβέρνηση του «αντιμνημονιακού» ΣΥΡΙΖΑ την επέλεξε για Πρόεδρο του ΣτΕ και τώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. την προτείνει για ΠτΔ. Πρόταση με την οποία συμφωνούν βεβαίως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.
Δεν είναι φυσικά αριστερή ή κεντρώα, όπως θέλει να την παρουσιάσει η Ν.Δ. για να εξυπηρετήσει την πολιτική συναίνεση στο όνομα του ΠτΔ. Είναι άνθρωπος του συστήματος.

Εδώ και 10 χρόνια διανύουμε την εποχή, όπου το Κράτος ξεκάθαρα, δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολλούς. Ούτε καν τους λίγους. Αλλά τους ελάχιστους. Έχοντας ως εργαλείο τις Κυβερνήσεις που ψηφίζει ο Ελληνικός λαός δίνοντάς τους συγκεκριμένη εντολή, για να πράξουν ακριβώς τα αντίθετα. Από τον Γ. Παπανδρέου ως τον Α. Τσίπρα και σήμερα στον Κ. Μητσοτάκη.
Σημειώνουμε τα παραπάνω την παραμονή της εκλογής της νέας ΠτΔ, υπενθυμίζοντας πως ότι «Λάμπει δεν είναι Χρυσός». Ελπίζοντας πως από την θέση του ανώτερου αξιώματος της Ελληνικής Πολιτείας η κα Σακελλαροπούλου θα υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολλών. Της μεγάλης πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας. Ας την καλωσορίσουμε.

Μέγκος Παναγιώτης
Πολίτης.

3 σχόλια:

 1. Καλύτερα γλάστρα και αδύναμη στη προεδρία παρά εξουσία στο ΣΤΕ, όπως δείχνουν τα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φασιστακι η πρόεδρος...
  Σχετος κλαυσιγελος η αριστερή διανόηση,ούτε καταλαβαίνει τι συμβαίνει στα πέριξ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΟΨΕ ΦΑΤΣΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή