Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ((Παναγιωτόπουλος) : ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (περί του Διαγωνίου Άξωνος ο λόγος)


ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΛΦΩΝ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΟΥ ΑΞΟΝΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Στις 28 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννη Τσακίρη, με την παρουσία του Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Γεωργίου Δελμούζου, του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή και του Δημάρχου Δωρίδος κ. Γεωργίου Καπεντζώνη.
Από το δελτίου τύπου που εξέδωσε ο κ. Ιωάννης Μπούγας, αλλά και από πλήθος πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν, προκύπτει ότι από την πλευρά της κυβέρνησης εκφράστηκε η θερμή πολιτική βούληση να χρηματοδοτήσει πλήρως, άμεσα και στο σύνολό του το διαγώνιο οδικό άξονα «Θερμοπύλες – Ιτέα – Αντίρριο».
Με δεδομένο ότι το έργο αυτό, έπειτα από πολυετή προσπάθεια, παρουσιάζει μεγάλη μελετητική και αδειοδοτική ωριμότητα, αλλά και ότι αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητούμενα για τον τόπο μας, προτείνουμε:
Α) Να εκφραστεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών με ειδική Απόφαση του οργάνου το αίτημα προς τις συναρμόδιες Αρχές (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης) να πραγματοποιηθούν χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη του έργου σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό άξονα, ώστε σύντομα να φτάσουμε και στις προβλεπόμενες δημοπρατήσεις.
Β) Να ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος να υποστηρίξει με ανάλογο τρόπο το παμφωκικό αυτό αίτημα.
Γ) Να εξουσιοδοτηθούν οι δύο Δήμαρχοι (Δελφών και Δωρίδος αντίστοιχα) να υποβάλουν το αίτημά μας στις αρμόδιες Αρχές και ιδίως στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας και επισήμως στήριξη από το περιφερειακό αντιπροσωπευτικό μας όργανο.
-----------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 7 Ιανουαρίου 2020
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της
«ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ»
Παναγιωτόπουλος Θανάσης
Αγγελόπουλος Άρης
Αναγνωστάκου Σοφία
Αναγνωστόπουλος Λουκάς
Ανδρεοπούλου Μαίρη
Κυριακίδης Αλέξανδρος
Κώνστα Κρυσταλλία
Μίχος Νεκτάριος
Ραβάνης Δημήτρης
Τσονάκας Θανάσης

2 σχόλια:

  1. Το θέμα αυτό - υπερτοπικού ενδιαφέροντος- είναι κάτι το οποίο πρέπει να " τρέξει" κυρίως ο βουλευτής. Αν κρίνουμε όμως από την συνολική παρουσία του κ. Μπούγα στη Βουλή, συνολικά περίπου 6 χρόνια, με το μηδενικό χειροπιαστό έργο που έχει να επιδείξει στο νομό, δεν πρέπει να αισθανόμαστε και πολύ αισιόδοξοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κάνουμε μια προσευχουλα μπας κ γλιτώσουμε τουλάχιστον από αυτό το έργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή