Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΕΒΡΕΧΕ ...ΣΙΕΛΟ! - Μοναδικό περιστατικό κατά την διάρκεια της παρελάσεως

Κάγκελο η τρίχα!...

  Αμηχανία επικράτησε στους επισήμους, μεταξύ των οποίων και ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.
  Τέσσερα αγήματα Πολιτιστικών Σωματείων του νομού Ημαθίας, κατά την διάρκεια της παρελάσεως για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην Βέροια, φθάνοντας εμπρός από την εξέδρα των επισήμων, σταμάτησαν την παρέλαση, εστράφησαν προς την πλευρά της εξέδρας και ακινητοποιώντας για 2' την ροή της παρελάσεως επί της οδού Μητροπόλεως, άρχισαν να τραγουδούν το "απαγορευμένο" από την ...προοδευτική Κυβέρνηση εμβατήριο, "Μακεδονία Ξακουστή".


  Οι παρακολουθούντες την παρέλαση, ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα, ενώ οι παρελαύνοντες με τις παραδοσιακές στολές τους, αρνήθηκαν να "υπακούσουν" στις εντολές του τελετάρχη για συνέχιση της παρελάσεως και παρέμειναν επί τόπου για περίπου 2' της ώρας.  Οι δε επίσημοι, ξεπερνώντας τον αιφνιδιασμό και την αρχική τους έκπληξη, άρχισαν να χειροκροτούν και αυτοί ρυθμικά, μαζί με όλους τους υπολοίπους.   
  Δεν γνωρίζουμε εάν χειροκροτούσε και ο παριστάμενος, ο εκπροσω- πών την Κυβέρνηση Υφυπουργός, ή μήπως είχε σκύψει εκείνο το δίλεπτο, προκειμένου να δέσει τα κορδόνια των υποδημάτων του...

Τα Σωματεία ήσαν :
-  Εύξεινος Λέσχη Βεροίας (τεράστιος Σύλλογος)
-  Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας Βεροίας "Ευστάθιος Χωραφάς"
-  Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιθέας Βεροίας και
-  Πόντιοι Μακροχωρίου 

Πως το είπεν ο τεράστιος ηγέτης; Προοδευτικός χώρος;...
Και ότι όλοι οι αντιδρώντες είναι φασίστες;...
Έ;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου