Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΦΩΚΙΔΙ ...ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑΣ! - Απολαυστικό

         "Ο ινστρούχτορας"
      (κατά το "Ο Ηγεμών")                           "Κόκκινη κλωστή δεμένη, 
             στην ανέμη τυλιγμένη..."

Κάπως έτσι ξεκίνα το παραμύθι με ζεύγος «αγωνιστών» της πολιτικής διανόησης (λέμε τώρα!). Πριν πολλά χρόνια μέσα από κύκλωνα με ανέμους και κρυμμένα σκαν….λάκια προσγειώθηκε σε παραλία ερημική, προς Ερατεινή μεριά, διαπλεκόμενη φαμίλια φωτισμένων εγκεφάλων.
Στην αρχή ήταν καλουλίδες, είχαν τόση αγάπη για κάθε ζωντανό πλάσμα που κάθε απόγευμα τάιζαν τα παπάκια στο λιμάνι και είχαν πάντα έναν κάλο λόγο για τους ψαράδες. Η σύζυγος έφτιαχνε κέικ και ζαχαρωτά και τα μοίραζε στα παιδάκια, μαζί με βιβλία, ταινιούλες και φυλλάδια -ξυπνητήρια για το «κόμμα..κώμα»! Ο άντρας, μπροστάρης στους αγώνες ως νέος Κάρολος Μαρξ του πνεύματος και του πολιτισμού έγραφε πύρινα άρθρα και έβγαζε εμπνευσμένους λογούς σε πλατειές, καφενεία, τσιπουράδικα, για τα δίκια της εργατιάς. Άγιος άνθρωπος, ανιδιοτελής έλεγαν οι γριές, και άναβαν καντήλια να τον έχει γερό η Παναγία, και ο Λένιν αποκούμπι.
Πέρασαν τα χρόνια, σαν την αράχνη ύφαιναν ιστούς και σαν φίδια τρύπωσαν σε οποία τρύπα βρήκαν ανοιχτή. Έγιναν σημαντικοί και διάσημοι στη μικρή κοινωνία. Αποκτήσαν μάλιστα και χαϊδευτικά ονόματα από τον τοπικό τύπο. Ο «βιντεάκιας» και η «Μάργκαρετ», έγιναν σταρ. Φώτα και κομματικοί μηχανισμοί στα πόδια τους. Έκτισαν μεγάλη καριέρα, πάντα με την καμερούλα και τις ταινιούλες. Διέπρεψαν ως αντι-μνημονιάκοι, πολέμιοι διαπλεκόμενων δήμαρχών, σοφοί καλλιτέχνες της διαπλοκής.
Κύλισαν λίγα χρόνια ακόμη και η μάσκα της καλοσύνης άρχισε να ξεφτίζει, έλιωσαν τα κεριά και οι βαφές, οι σύντροφοι, τους εκνεύριζαν πλέον. Τα πρόβατα ξύπνησαν, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν πώς ό,τι και να δοκίμαζαν, τα άτιμα δεν έμπαιναν στο μαντρί. Εν αρχή πανικός! Είχαν δώσει υποσχέσεις! Πώς θα βόλευαν τον γιο; πώς θα έφτιαχναν προίκα για την κόρη; πώς θα κυβερνούσαν χωρίς κοπάδι;
Ο «φωτισμένος δάσκαλος» της «αλλαγής» έπεσε σε μαρασμό και περισυλλογή. Μα να την πάθει σαν πρωτάρης; Και εκεί, μεταξύ νεύρων, καφέ και ιντερνέτ του ήρθε αναλαμπή! Θα γίνει ο «Ροβεσπιέρος» της επαρχίας. Φώναξε το σόι και ανακοινώσε: «Οικογένεια, τέλος τα φίδια και οι αράχνες, θα γίνουμε βδέλλες και θα κολλήσουμε στην εξουσία. Όχι μπροστά όμως, πάντα πίσω από τον θρόνο. Παιδία μου να ξέρετε ότι τα ποντίκια επιβιώνουν γιατί ξέρουν να κρύβονται. Αν είσαι από πίσω ρίχνεις στη φάκα τον μπροστάρη και συνεχίζεις στον επόμενο, όπως τα παράσιτα.».

Αυτά άκουσε ο διαβολάκος από την κόλαση και χαμογέλασε με τη σοφία του φίλου του! Κούνησε την ούρα του και έγιναν εκλογές στη χώρα. Ανακάτεψε τα χαρτιά του και ο κολλητός μαζί με τη φαμίλια, μεταμορφώθηκαν σε βδέλλες στα μπράτσα του βεζίρη. Για τέσσερα χρόνια έπιναν αίμα βασιλικό και κυβερνούσαν την επαρχία κατά το δοκούν. Μεγαλεία και δόξες! Απέκτησαν κολλητάρια, βουλευταδές, επιχειρηματίες και δημάρχους, και έχρισαν τον γιο τσοχαντάρη υπουργού!

Όλο αυτό το διάστημα δεν ξέχασαν και τους παλιούς συντρόφους, που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Έκλεισε ο κύκλος και έχουμε πάλι εκλογές! Οι παλαιοί όχι μόνο επιβίωσαν άλλα παρήγαν και έργο και ναι, έχουν ελπίδες να πάρουν την εξουσία!. Ο «αρχηγός» έχασε τον ύπνο του, ανέβηκε η πίεση, τα μαλλάκια καρφάκια, μαύρισε και λίγο, άλλα ως παλιά καραβάνα τη βρήκε τη λύση.
Ο διαβολάκος της διχόνοιας μειδίασε και έστησε αυτί να ακούσει τι σκέφτηκε πάλι το φιλαράκι του.
Βιντεάκιας «Γυναίκα,» φώναξε, «άνοιξε τον καταψύκτη να βρούμε δήμαρχο!!!»
Μάργκαρετ «Μα εκεί μέσα έχει λαχανά, μπρόκολα, κρέατα, ψάρια και απολιθώματα, ούτε την Κολοπετινίτσα δεν περνούμε με αυτά.»
Βιντεάκιας «Και σου είπα εγώ ότι θέλω να πάρουμε την εξουσία; Τι να την κάνουμε; Χαζή είσαι; Τι έχουμε πει; Διασπάμε, ελέγχουμε, συκοφαντούμε, καθοδηγούμε και με αυτό τον τρόπο δεν φεύγουμε πότε από το επίκεντρο.»
Μάργκαρετ Η σιδηρά κυρία όρμισε με πάθος μαινάδας στα καταψυγμένα. Κρέατα, ψάρια, λάχανα έκαναν πτήση μέσα στο δωμάτιο. «Άντρα μου σου βρήκα το καλύτερο καταψυγμένο, τον Μπάρμπα Σταθάκη, παλιός ξεχασμένος μπέης, με προφίλ προοδευτικό να μην έχουμε και γκρίνια από το κόμμα. Και λόγω γρήγορης απόψυξης, στα μικροκύματα, πλήρως ελεγχόμενος.»
Βιντεάκιας Ικανοποιημένος έριξε ένα κούτσουρο στη φωτιά και άρχισε να σχεδιάζει πώς και σε ποίον τυχοδιώκτη πρίγκιπα θα πουλήσει τους ψήφους του ανεξαρτήτου, υποψήφιου δήμαρχου Μπάρμπα Σταθάκη.

Συμπέρασμα: Πόσο κρίμα, πόσο άδικο, πόσο χαζό μια τοπική πολίτικη παράταξη, που ενωμένη μπορεί να προσφέρει στον τόπο και τους πολίτες, να κατακερματίζετε από προσωπικό μίσος. Πόσο άδικο και λυπηρό για τον Μπάρμπα Σταθάκη να επιλέγει τον δρόμο της διάσπασης σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Όσο για τον διαβολάκο της διχόνοιας στην κόλαση, έριξε ένα γλωσσόφιλο γεμάτο παθός στον Μακιαβέλι, και έσκασε στα γέλια με τις χαζομάρες των θνητών.

Μάκης Βέλης
πρτ.: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι έγνωστο αν και και σε πιό βαθμό είναι συμπτωματική ή έχει σχέση με την πραγματικότητα.


5 σχόλια:

  1. Ο Κύριος κανένας (Μέγκος) κατά την προσφιλή του τακτική κρατά σιγή ιχθύος όχι όμως και οι πέριξ αυτού οι οποίοι αυτοί και μόνο ομιλούν εξ ονόματι του. Γαλουχημένος με αριστερά ιδανικά δεν θα μπορούσε παρά μόνο να εξιστορήσει μία ιστορία του προλεταριάτου . Τη δικιά του ιστορία ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός δεν μπορεί να την εκφράσει αν και τόσο του αρέσει γιατί αναφέρεται σε πρίγκιπες και δαχτυλίδια που τόσο παριστάνει ότι μισεί. Τα παραμυθία του δημοσιεύονται ως βασιλικά επίκαιρα σε site που στηρίζουν τον τοπικό βασιλιά & δήμαρχο της καρδιάς του. Απροκάλυπτα παριστάνει τον σφουγγοκωλάριο και γελωτοποιό του βασιλιά. Τώρα όμως ο κόσμος δεν τρώει βουρδουβοβλάσταρα. Ας γνωρίζει ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς.
    Συνεχίζεται………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βιντεάκια «όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται»
    Καιρός να μάθουν μερικές αλήθειες οι αναγνώστες.
    QUIZ
    Ποιοι πήγαν καλεσμένοι στο γραφείο του Παναγιωτόπουλου για να τους ευχαριστήσει για την βοήθεια τους για την μονομαχία της Δεύτερη Κυριακής ;
    Απάντηση
    Ο Βιντεάκιας σύζυγος της Μάργκαρετ ( σιδηρά κυρία ) και ο κολαούζος τους , ο αυτοδίδακτος δημοσιογράφος της Ιτέας.
    Και όντως ο κόσμος δεν τρώει βουρδουβοβλάσταρα. Γνωρίζει ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς.
    Συνεχίζεται………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαφώς και η στήριξη της δεύτερης Κυριακής είναι αλήθεια αυτό όμως ήταν καθολικό από όλους και η μοναδική επιλογή τότε προκειμένου να φύγει το παλιό που τόσο ταλαιπώρησε τον τόπο. Αυτό όμως δεν θα είχε συμβεί αν ο κύριος κανένας (Μέγκος) κατά τις εκλογές ήταν δεύτερος συνδυασμός. Πράγμα που δεν συνέβη γιατί δεν το ήθελε ούτε και αυτός ο ίδιος. (Μια ματιά στα ψηφοδέλτια της εποχής να ρήξεις και θα καταλάβεις το κόλπο.) Αυτό όμως ήταν ο πραγματικός ρόλος του να παριστάνει τον λαγό σε εντεταλμένη υπηρεσία και να εξυπηρετεί το παλιό το βρώμικο. Όποιος έχει παρευρεθεί στα δημοτικά συμβούλια αντιλαμβάνεται ότι όχι μόνο υπήρξε εισηγητής του κυρίου Παναγιωτόπουλου αλλά και ανύπαρκτος αντιπολιτευτικά στα σοβαρά θέματα που βαραίνουν την Δημοτική Αρχή. Οι απευθείας αναθέσεις δεν χρειάζονται επισκέψεις σε κανένα γραφείο!!!!! Αυτή είναι η δουλειά του και σήμερα. Ο κόσμος πλέον όμως ξύπνησε καληνύχτα κύριε κανένα καληνύχτα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ πετάς λάσπη για τον κύριο Μέγκο, αλλά εμένα μου έρχεται στο μυαλό μια παλιά… ατασθαλία (για να το πω κομψά) .
    Κάποια κατορθώματα του καθεστωτικού εργατοπατερισμού . Σου λέει κάτι αυτό ;
    Μη με προκαλείς λοιπόν .
    Και αν τα παντελόνια δε τα φοράς , για να σου κρατάνε ζεστά τα μέζεά σου, ( όπως τα αποκαλούσε το πολιτικό αξεσουάρ σας) το ονοματάκι σου.
    Όσο για το ποιος είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία και εξυπηρετεί το παλιό το βρώμικο, αλλά και το νέο το σήμερα βρώμικο , μπορείς να κοιτάξεις το καθρεφτάκι σου και θα δεις έναν οσφυοκάμπτη που ενεργεί προς ίδιον όφελος .
    Και επειδή όντως ο κόσμος ξύπνησε, βρες άλλη περιοχή που ο κόσμος δε θα σε ξέρει και ο λόγο σου θα περνάει κύριε Τίποτα
    Υ.Γ. Όταν πάρεις επώνυμο έλα να τα ξαναπούμε . Προς το παρόν κύριε Τίποτα καληνύχτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε σας πηραν χαμπάρι !!Αι πίσω στο νησί! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή