Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  -  
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Άμφισσα 28/2/2019

Προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων:
ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ), ΚΚΕ

ΚΟΙΝ.  Έντυπο  και  ηλεκτρονικό τύπο.

        Πρόσφατα έγινε κοινή συνάντηση των δύο παραπάνω Σωματείων μας με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άμφισσας,
προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουμε οι συνταξιούχοι αλλά και όλος ο λαός της Φωκίδας.
       Οι διαπιστώσεις μας είναι ότι η υγεία στο νομό μας πάσχει βαρύτατα ή αλλιώς πνέει τα λοίσθια. Δεν υπάρχει καμία μα καμία δομή υγείας που να δουλεύει έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μας, των οικογενειών μας, των κατοίκων στην περιοχή. Κέντρα υγείας και νοσοκομείο υπολειτουργούν τα πρώτα ως αγροτικά ιατρεία και το νοσοκομείο ως Κέντρο Υγείας (ΚΥ).
      ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και τα περισσότερα των περιστατικών στέλνονται σε Λαμία, Πάτρα, Αθήνα ή και Λάρισα.
 Αγροτικοί γιατροί αλλά και γιατροί σε  ΕΟΠΥΥ, ΤΟΜΥ κλπ υπάρχουν ελαχιστότατοι και λιγοστές ειδικότητες.
 Τα φάρμακα είναι πανάκριβα όταν και εφ όσον υπάρχουν στα φαρμακεία, ενώ για διάφορες εξετάσεις πρέπει να μετακινηθούν οι συνάδελφοι σε άλλες όμορες περιοχές.
   Για όλα τα παραπάνω πρέπει να βάζεις το χέρι βαθιά στην τσέπη και όσοι δεν έχουν (που οι περισσότεροι δεν έχουμε) οδηγούνται στο θάνατο.
    Οι κυβερνήσεις, η κυρίαρχη πολιτική όπως αυτή εκφράζετε, θεωρεί τους συνταξιούχους ως βάρος και με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, θέλει να μας αφανίσει. Το κάθε ασφαλιστικό που αλλάζει ανα πενταετία μας στοχοποιεί και οι άξονές του είναι: περικοπή συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, ιδιωτική ασφάλιση. Και τα τρία συντείνουν στο «Μπορείς να ζεις, στη χαμοζωή που σου έχουν ετοιμάσει όσο δουλεύεις. Μετά πρέπει να προσπαθήσεις για την επιβίωση ή αλλιώς να πεθάνεις».
   Η υγεία και στο νομό μας, όπως και σε όλη τη χώρα είναι πλέον πανάκριβο εμπόρευμα με αποτέλεσμα οι φτωχοί συνταξιούχοι, όπως μας έχει καταντήσει αυτή η πολιτική, να μην μπορούμε να την αγοράσουμε!!
   Είμαστε σε θέση μάχης, με κάθε φορέα, με κάθε πολίτη του νομού μας να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική. Θέλουμε να ζήσουμε τα εναπομείναντα μας χρόνια. Να μπορούμε να δούμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μεγαλώνουν. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή γιατί δουλέψαμε και παράξαμε αμύθητο πλούτο. Δεν πρέπει, δεν νοείτε να μας πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες στα αζήτητα.
   Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ για να μπορεί να την κατέχουν μόνο οι έχοντες.
  Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και χορηγείτε από το κράτος σε όσους την έχουν ανάγκη
Δεν νοείτε λοιπόν να υπάρχει καμία δομή που να σχετίζεται με την υγεία στα χέρια ιδιωτών, στα χέρια εμπόρων με σκοπό το κέρδος!!!!
   ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ (Παθολογική, καρδιολογική). Να σταματήσουν τα «μπαλώματα» με γιατρούς από το ΚΥ Ιτέας και με αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία, άλλων νομών. Να γίνεται εγγραφή φαρμάκων και στο νοσοκομείο.
    ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ. Να επαναλειτουργήσουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια του πρώην ΙΚΑ.
    Το επόμενο διάστημα τα σωματεία μας θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου