Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 - Πρόσκληση

ΜΑΡΤΙΟΣ 2019
ΕΝΩΣΗ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ΕΔΕΠ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εκπόνηση επιστημονικού προγράμματος με Θέμα:
«Η συμβολή των Δωριέων στην υπόθεση της Επανάστασης του 1821».

  • Η ΕΔΕΠ προγραμματίζει την προκήρυξη πανελλήνιου διαγωνισμού για τη συγγραφή και έκδοση έργου διεπιστημονικής προσέγγισης, με τίτλο: "Η συμβολή των Δωριέων στην Επανάσταση του 1821".
  • Στόχος του έργου αυτού είναι η ανάδειξη της πολυποίκιλα ειδικής συμβολής των Δωριέων στον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.
  • Στην πορεία ολοκλήρωσης του έργου και στο πλαίσιο επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821, προβλέπεται η διαμόρφωση προγράμματος σειράς εκδηλώσεων όπως: ημερίδων, σεμιναρίων, στρογγυλών τραπεζών και συνεδρίων, με εκ παραλλήλου συναφή έργα όπως ένα χρονικό (documentary). Επίσης προβλέπεται η συνεργασία με Ερευνητικά Ιδρύματα, Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστήμια, Αυτοδιοίκηση, Τοπικούς Φορείς, τις δομές της Εκπαίδευσης του Δήμου Δωριέων κ.α.
  • Στόχος του προγράμματος είναι το σύνολο του έργου να καταγραφεί ως ένα σημαντικό εθνικό πολιτιστικό γεγονός για τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του ‘21 με εκ παραλλήλου συμμετοχή των Δωριέων στον εθνικό εορτασμό.
Για τους λόγους αυτούς προσκαλούνται ειδικοί Επιστήμονες (Ιστορικοί, Κοινωνιολόγοι, Λαογράφοι, Γλωσσολόγοι, και συναφών γνωστικών αντικειμένων με το πρόγραμμα ), προερχόμενοι από τη Δωρίδα ή έχοντες ασχοληθεί με αυτήν ή και τρίτοι με ανάλογο βιογραφικό, όπως συμμετάσχουν αποστέλλοντες το βιογραφικό τους για τη συγκρότηση της επιτροπής προγράμματος .
  • Το αντικείμενο της επιτροπής προγράμματος είναι:
α) Η σύνταξη των θεματικών ενοτήτων της συνολικής πρότασης του προγράμματος προς προκήρυξη με σκοπό την υποβολή προτάσεων εκτέλεσης του έργου μετά από διαγωνισμό στη βάση κανονισμού προκήρυξης.
β) Η παραλαβή, αξιολόγηση και επιλογή στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων του κανονισμού προκήρυξης της αξιολογικά καλλίτερης με ειδική αιτιολογία Πρότασης και η παρακολούθηση της πορείας του έργου συνολικά.
γ) Η πρόταση που θα επιλεγεί θα προκηρυχθεί προς εκτέλεση με χρηματοδότησή της στη βάση της προκήρυξης και παραδοτέα μέχρι το Δεκέμβριο του 2020.
Η συμμετοχή στο έργο της ανωτέρω Επιτροπής είναι εθελοντική και η ΕΔΕΠ κάνει δεκτά τα βιογραφικά των ενδιαφερομένων με πλήρη στοιχεία, μέχρι την 20η Απριλίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση perilouko@yahoo.gr
Στοιχεία επικοινωνίας με ΕΔΕΠ: Λουκόπουλος Περικλής Τηλέφωνο: 6972318317


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου