Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

"ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΟΝΤΑΣ" ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - εξωδημοτικές εξελίξεις


"Το τσιμέντο της πλάκας
ή
η πλάκα του τσιμέντου"

  Σύμφωνα με τις επιβεβαιωμέ- νες πληροφορίες μας, η υπόθεση της προμηθείας μεγάλης ποσό-τητος σκυροδέματος από τον Δήμο Δελφών, για τις ανάγκες (υποτίθεται) των Δ.Ε. Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων, έχει πάρει απρόσμενες διαστάσεις, οι οποίες δεν είναι πλέον δυνατόν να ελεγχθούν ή ακόμη να τιθασευθούν από την τοπική "αυτοκρατορία".
  Υπενθυμίζουμε ότι, με την ανάθεση η οποία είχε δοθεί σε γνωστόν εργολήπτη δημοσίων και δημοτικών έργων, η Θεματική αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου μας Μαίρη Ανδρεοπούλου, είχε παραγγείλει ποσότητα σκυροδέματος (περίπου όση τρεις "καραβιές" βωξίτου από Ιτέα προς Αλουμίνιο της Ελλάδος...),
ενέργεια, την τύχη της οποίας, εζήτησε να πληροφορηθεί με επιστολή του κάτοικος της Πολυδρόσου (μεταφέροντας την απορία και πολλών άλλων συνδημοτών του),  τουλάχιστον όσον αφορά την ποσότητα σκυροδέματος, την αναλογούσα στην Πολύδροσο.

  Με καθυστέρηση μηνών και μετά από την δημοσιοποίηση του θέματος, η αντιδήμαρχος απάντησε (πολιτικά) σε παρόμοια ερώτηση δημοτικού συμβούλου, αλλά όχι στον ερωτώντα κάτοικο.  Η δε Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος, απλώς έβαλε ...αριθμό πρωτοκόλλου στην προς αυτήν απευθυνόμενη ετέραν ερώτηση του κατοίκου Πολυδρόσου.  Και το θέμα ...αρχειοθετήθη!

  Η συνέχεια όμως είναι μια έκπληξη για τους ...εφησυχασμένους.
  Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, ο σχετικός φάκελλος με όλα τα στοιχεία και την αλληλογραφία, διεβιβάσθη στον "Συνήγορο του Πολίτη", από τα γραφεία του οποίου εβεβαιώθη η παραλαβή του, αλλά και το ενδιαφέρον του για την υπόθεση.  Και σύμφωνα με τις εξ Αθηνών πληροφορίες μας, προ δυο ημερών, υπήρξε και τηλεφωνική επαφή γυναίκας δικηγόρου από τον "Συνήγορο του Πολίτη", με τον κάτοικο της Πολυδρόσου, τον ερωτώντα για την τύχη του σκυροδέματος. Εζητήθη δε από την δικηγόρο, η λεπτομερής προφορική περιγραφή του ζητήματος, με ενημέρωση της ιδίας, για όλες τις χρονικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες, ενημέρωση η οποία όντως και έγινε και αναμένεται πλέον, η ειδοποίηση της Δ/νσεως Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών, για να δώσει γραπτώς τις εξηγήσεις της.

Οι πάντες πλέον, ...στην σέντρα!
Κι έρχονται και εκλογές....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου