Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

(πρόσκαιρος) ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ

Τροχομαρίνα...
   "Κατοικήθηκε" η Μαρίνα Ιτέας για δυο ημέρες, όταν ένας στολίσκος αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, επήρε την άδεια από το Λιμενικό Ταμείο, να σταθμεύσει εντός της Μαρίνας. Αποτέλεσμα της οποίας αδείας ήταν, να δημιουργηθεί σε εκείνο το σημείο, ένας ιδιόμορφος συνοικισμός, κάτι πρωτόγνωρο ως θέαμα και ως ταξειδιωτικός σχεδιασμός για τον αστικό ιστό της πόλεως.
  Ικανός αριθμός από αυτού του είδους τα οχήματα, κατέλαβε μεγάλο τμήμα της ασφαλτοστρωμένης επιφανείας της Μαρίνας,
καταβάλλοντας το κάθε ένα από αυτά, ένα μικρό αντίτιμο στο Λιμενικό Ταμείο για την χρήση w.c. και ύδρευση, ενώ η όλη εμφάνιση αυτής της ομάδος, τελούσε υπό την αιγίδα, τον προγραμματισμό και την επίβλεψη, της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινουμένων Τροχόσπιτων.
     Πέραν του γεγονότος ότι, είναι σπάνιο το να παρατηρείται σε τέτοιο αριθμητικό μέγεθος, ομαδική μετακίνηση (ή ακόμη και προκαθορισμένη συνάντηση σε κάποια πόλη) τροχόσπιτων, αυτή η εικόνα μαρτυρεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη στην χώρα μας πολλοί εραστές του ταξειδιού αναψυχής με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, τάση η οποία είχεν εμφανισθεί και στην πατρίδα μας, κατά την διάρκεια της 10ετία του 1960.  Είναι δε χαρακτηριστικό και παρουσιάζεται στις φωτογραφίες μας, το "συντεταγμένο" του εγχειρήματος, ενώ η αίσθηση της παρέας και της δημιουργίας  "γειτονιάς" αυτών των ανθρώπων, φανερώνει την αγάπη τους για αυτόν τον τρόπο μετακινήσεων και αναψυχής.

  Τον χώρο εγκατέλειψαν σταδιακά αργά το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, εχθές δηλαδή, ενώ είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν στην πόλη μας, αν όχι όλοι μαζί, τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς τους ιδιόρρυθμους ταξειδευτές.  Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, μέλος του Δ.Σ. αυτής της Λέσχης, είναι ένας συνδημότης μας από την Άμφισσα, με του οποίου την υποστήριξη, έγινε και αυτή εδώ η "εξόρμηση" στην περιοχή μας.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου