Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ (υ.δ.) ΠΑΝ. ΜΕΓΚΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ

  Δημοσιοποιείται σήμερα και από εμάς, ερώτηση με την αντιστοιχούσα απάντηση, η οποία εδημοσιεύθη σε τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα, μέσω της οποίας ο ερωτώμενος και υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Μέγκος ως επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως "Πολίτες στο Προσκήνιο", προσδιορίζει την σημασία, την λειτουργικότητα και το υπό διαμόρφωση νέον αυτοδιοικητικό περιβάλλον, τα οποία θα προκύψουν αμέσως μετά από τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.  Με το συμπέρασμα να είναι ένα και μοναδικό : 
Ψηφίζουμε πλέον, με κριτήριο τις ικανότητες των υποψηφίων και όχι την κομματική ή την οπαδική τους ταυτότητα.

***********************************

Ερώτηση: Ποιο πιστεύεται πως είναι το διακύβευμα αυτών των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Στις εκλογές αυτές το εκλογικό σύστημα της Απλής Αναλογικής μας βάζει όλους ως κοινωνία μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση και ένα μεγάλο στοίχημα.
Το στοίχημα είναι εάν θα αποδειχτεί πως το εκλογικό σώμα είναι ώριμο να επιλέξει με την ψήφο του, εκπροσώπους ικανούς να δουλέψουν για τα κοινά (το κοινό καλό) μέσα σε πρωτόγνωρο περιβάλλον που θα επικρατεί στα νέα δημοτικά συμβούλια. Περιβάλλον που θα καθορίζεται από την μη ύπαρξη πλειοψηφικής δημοτικής αρχής, (στους περισσότερους Δήμους) αλλά και από τα στενά διοικητικά πλαίσια λειτουργίας που έχει συγκεκριμενοποιήσει ο «Κλεισθένης».
Η πρόκληση της Απλής Αναλογικής για τους εκπροσώπους των πολιτών που θα μετέχουν με την υποψηφιότητά τους στις εκλογές, (Παρατάξεις και συμβούλους), είναι το περιθώριο και η δυνατότητα για ουσιαστική ανεξάρτητη παρουσία από την Κεντρική πολιτική εξουσία.
Αφήνονται επίσης περιθώρια για μετεκλογικές συνεργασίες με ουσιαστικές συνθέσεις και συγκλίσεις, χωρίς πολλά αλισβερίσια.
Απομένει να δούμε τι θα γίνει όταν όλοι γνωρίζουμε πως τα πάντα θυσιάζονται στο όνομα του κομματικού ρεαλισμού και της έως σήμερα «πολιτικής κουλτούρας» του συστήματος.
Θα πάμε ένα πολιτικό βήμα μπροστά ως κοινωνία, ή θα βρεθούμε μέσα από πολιτικούς σχεδιασμούς και τακτικές, εκείνων που πάντα προσπαθούν να ορίζουν το πολιτικό παιχνίδι φυσικά για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, στον ίδιο παρονομαστή;

Μέγκος Παναγιώτης 21/3/2019
Υπ. Δήμαρχος
Επικεφαλής στους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.




3 σχόλια:

  1. ο κύριος κανένας σε εντεταλμένη υπηρεσία έρωτα και απαντά στον εαυτό του και στην ανύπαρκτη εφημερίδα αφού καμία δεν ασχολείται μαζί του απλά για να βρίσκεται στο προσκήνιο ενώ στην ουσία κινείται ο ίδιος και το στενό επιτελείο του στο παρασκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ.

      Διαγραφή
  2. Τρέμετε κουφάλες (ανώνυμοι 11.25 και 10.06)...Ο Μέγκος είναι το μόνο καθαρό παιδί που έχει περάσει από το Δήμο και έχει αφήσει έργο αυτός και οι Πολίτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή