Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

"ΠΑΡΚΟ ΕΛΙΑΣ" : Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ (προεκλογικής) ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ...

        ΑΜΦΙΣΣΑ, 07.03.2019

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Α.Δ.Τ.: 9/2019

ΘΕΜΑ: «Υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία του Πάρκου της Ελιάς στην Άμφισσα».

Υπογράψαμε με τον ανάδοχο Γρηγόριο Δήμο τη σύμβαση για τη δημιουργία του Πάρκου της Ελιάς στην Άμφισσα. Το Πάρκο έχει χωροθετηθεί στην κύρια είσοδο της πόλης από Ιτέα, σε ένα ελαιοτεμάχιο 7,5 περίπου στρεμμάτων, μεταξύ του ΕΠΑ.Λ. και του Οικισμού Εργατικών Κατοικιών ΙΙΙ.

Για να φτάσουμε στη σημερινή υλοποίηση του έργου χρειάστηκε να πείσουμε τον ιδιοκτήτη του χώρου Οργανισμό Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού να μας τον παραχωρήσει. Οφείλονται λοιπόν πολλές ευχαριστίες στην Διοικήτρια του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Καραμεσίνη και στο προσωπικό του Ο.Α.Ε.Δ. για την άριστη συνεργασία μας.

Εν συνεχεία, εκπονήσαμε μελέτη την οποία επιμελήθηκαν αφιλοκερδώς οι διακεκριμένοι αρχιτέκτονες Άννα- Μαρία Βισίλια (καταγόμενη από την Ιτέα) και Κώστας Ζηλεμένος.

Εν τέλει, χρηματοδοτήσαμε το έργο από πόρους του Δήμου και από τη διαγωνιστική διαδικασία προέκυψε ανάδοχος ο κ. Γρηγόριος Δήμος.

Το Πάρκο θα αποτελεί ένα χώρο αναψυχής και κατάληξη του κλασικού περιπάτου των Αμφισσέων από τη Λεωφόρο Σαλώνων μέχρι την είσοδο της πόλης, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και ένας επισκέψιμος χώρος για εκπαίδευση σχολείων κλπ πάνω σε περιβαλλοντικά προγράμματα (παραδοσιακή καλλιέργεια ελιάς κ.α.).

Την ίδια ώρα, με το έργο αυτό θα καλύψουμε και το πολυετές αίτημα των κατοίκων του Οικισμού Εργατικών Κατοικιών ΙΙΙ για τη σύνδεσή τους με την πόλη, κατασκευάζοντας ένα ευρύχωρο πεζοδρόμιο το οποίο σήμερα λείπει παντελώς και οι συμπολίτες μας καθώς και τα παιδιά τους αναγκάζονται να περπατούν στο έρεισμα της Εθνικής Οδού.

Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του Πάρκου της Ελιάς ξεκινάνε την Τρίτη 12 Μαρτίου, αμέσως μετά την Καθαρή Δευτέρα και προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε λίγες εβδομάδες.



Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου