Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

"ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ" : ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΆΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - φωτογραφίες

Η Ιτέα, η Παρέλαση και η Βασίλισσα.

  Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, με όμορφη οργάνωση και με πολυπληθείς συνοδές ομάδες των παρελαυνόντων αρμάτων, επραγματοποιήθη σήμερα το απόγευμα παρουσία πλήθους κατοίκων και επισκεπτών, η καθιερωμένη εθιμική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της πόλεως.

  Η μεγάλη πομπή είχεν αναχωρήσει από την Κίρρα και έφθασε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την εκδήλωση, στην αρχή του μώλου της πόλεως, όπου και μετά από την λήξη της, θα γινόταν το κάψιμο του βασιλιά-καρνάβαλου, μαζί με το άναμμα της πυράς, όπως συνηθίζεται σε αυτή την περίπτωση.
   Την όλη διαδικασία ερύθμιζαν από μικροφώνων οι δύο όμορφες δεσποινίδες-συντονίστριες της εκδηλώσεως, ενώ η απολαυστική μουσική επιμέλεια ήταν από την εκρηκτική d.j. Αγνή Καραγιάννη. 

  Ποικίλα τα θέματα των αρμάτων και των ομάδων, έξυπνα και άψογα προετοιμασμένα, ενώ οι συνοδοί τους, ήσαν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.
  Παρόντες ήσαν ο Δήμαρχος και οι τοπικές αρχές, ενώ για την ομαλή διεξαγωγή της εκδηλώσεως, εφρόντιζαν οι άνθρωποι του Λιμεναρχείου Ιτέας.
  Ο αρκετά ισχυρός όμως άνεμος, δεν επέτρεψε το κάψιμο του καρναβάλου, ούτε και το άναμμα της ήδη προετοιμασμένης για αυτόν τον σκοπό συστάδας ξύλων και καυσίμων υλικών στην αρχή του μώλου. Και παρ' ότι αρκετός κόσμος παρέμενε στον χώρο, περιμένοντας την ελάττωση της εντάσεως του ανέμου και το άναμμά της, τούτο δεν εστάθη δυνατόν αμέσως, με αποτέλεσμα η διαδικασία να περάσει πιο ενωρίς από τον προγραμματισμένον χρόνο της, στο τελευταίο στάδιο της εκδηλώσεως, αυτό της πυροδοτήσεως των πυροτεχνημάτων.  Γεγονός το οποίον δεν "χάλασε" κανέναν.

Και του χρόνου με υγεία σε όλους!  Καλή Καθαρά Δευτέρα και Καλή Σαρακοστή! 
Ο γνωστός Νίκος
Οι δυο συντονίστριες
Ο Παρνασσός από το λιμάνι της Ιτέας με το φως του δειλινού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου