Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ : Η "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΟΥ, ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.


"Ναυμαχώντας" στον Κορινθιακό

   Ενδιαφέροντα και ποικίλα είναι τα προς συζήτηση θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας (31-7-2017), με το ενδιαφέρον για την πόλη μας να εστιά- ζεται κυρίως στα :

- υπ’ αριθ. 11 (αποχετευτικό Κίρρας),
- υπ’ αριθ. 20 (τεχνική υποστήριξη αυτοματισμών βιβλιοθηκών) και
- υπ’ αριθ. 21 (επέτειος Ναυμαχίας Αγκάλης).
   Κατά την άποψή μας όμως, το πλέον ενδιαφέρον θέμα της ημερησίας διατάξεως είναι το υπ’ αριθ. 22, καθ’ όσον σε αυτό θα συζητηθεί η συμμετοχή του Δήμου Δελφών στα τεκταινόμενα γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο, με σκοπό την σωτηρία του θαυμασίου αυτού θαλασσίου οικοσυστήματος.
Του οποίου η ύπαρξη, είναι η γενεσιουργός αιτία για ότι έχει συμβεί στην περιοχή μας, από εκατομμυρίων ετών. Η δε επιβίωσή του, έστω και με την παρούσα και καταπληγωμένη κατάστασή του, εξασφαλίζει και την δική μας την ύπαρξη, ως κοινωνιών πρωτίστως και κυρίως εξαρτημένων από αυτόν.

   Με καθυστέρηση πολλών ετών λοιπόν, ο Δήμος μας και με αφορμή τα προσφάτως δημοσιευθέντα γεγονότα και την σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για την ρύπανση, την υπεραλλίευση και τον υπερπληθυσμό των μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο, απεφάσισε να δραστηριοποιήσει την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου, η οποία τώρα (μετά από την πρώτη της αποτυχημένη προσπάθεια να συνέλθει), θα εισηγηθεί με απόφασή της, την συμμετοχή του Δήμου Δελφών στις δράσεις του ΣΠΟΑΚ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού). Όπως επίσης και να προτείνει (ο Δήμος) μια σειρά ενεργειών, στόχευση των οποίων θα είναι η σωτηρία του Κορινθιακού.

   Βεβαίως, να σημειώσουμε ότι στην εισηγητική προς το Δ.Σ. απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών, ναι μεν έχει καταγραφεί η παρατήρηση του μέλους της, κας Γιώτας Κασούτσα (περί ιχθυοκαλλιεργειών, περί μεταλλείων, περί υπεραλλιεύσεων, περί βιολογικών και περί παρεμβάσεων στις ακτές), αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί στην ομόφωνη κατά τα άλλα απόφαση της Επιτροπής.
   
Θα περιμένουμε την “αντίδραση” των Δημοτικών Συμβούλων στο Δ.Σ. της Δευτέρας. Και εκεί θα φανεί εάν θεωρούν την “σωτηρία” του Κορινθιακού ως ένα (αναγκαστικό) επικοινωνιακό πυροτέχνημα, ή όντως έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Οψόμεθα.

Η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών από την συνεδρίασή της στις 14-7-2017

***************************************
Η Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση επί του θέματος
                                                      Αποφασίζει  ομόφωνα
  1. Την ενεργή συμμετοχή του Δήμου Δελφών στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», ως τακτικό μέλος.
  2. Αποδέχεται, ομόφωνα την παραπάνω εισήγηση, με τις προτεινόμενες ενέργειες από τον Δήμο Δελφών, ήτοι:
  • Αίτημα του Δήμου Δελφών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος να ενταχθεί ο Κορινθιακός Κόλπος στο σύνολο του στο δίκτυο των θαλασσών Natura.
  • Αίτημα προς την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας να ενισχύσει το αίτημα ενεργοποιώντας όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που βρέχονται από τον Κορινθιακό Κόλπο και μεταφορά όλων των αιτημάτων μέσω ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • Ενίσχυση του αιτήματος του Δήμου Δελφών μέσα από το Δίκτυο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παράκτιων Ζωνών & Νήσων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, PARACTION.
  1. Να αποσταλεί η παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, για λήψη σχετικής απόφασης….».





2 σχόλια:

  1. Το άρθρο εσείς το γράψατε ή το πήρατε από αλλού και δεν το λέτε; Γιατί το ανέβασε και κάποιος άλλος, χωρίς να γράφει και αυτός ότι το πήρε από αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε, για να γραφεί αυτό το άρθρο, έπρεπε να διαβαστούν οι εισηγήσεις όλων των θεμάτων για το Δημοτικό Συμβούλιο, να απομονωθούν τα έχοντα σχέση με την πόλη μας και να σταχυολογηθούν τα ενδιαφέροντα, τα οποία και εγράφησαν. Και σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτή την διαδικασία, όντως την πραγματοποιήσαμε εμείς εδώ στο epikourositeas.blogspot.
      Δεν γνωρίζουμε τους "άλλους" όπως γράφετε, αλλά φανταζόμεθα ότι το ύφος γραφής είναι αναγνωρίσιμο από τους επισκέπτες του δικού μας blog. Κοινώς μας "ξέρουν"!...
      Βεβαίως είναι τουλάχιστον αγένεια το να αναπαράγεται κείμενο χωρίς να αναφέρεται η πηγή του. Αλλά εμείς δεν θα μάθουμε δεοντολογία στον οποιονδήποτε "πειρατή" του διαδικτύου.
      Ευχαριστούμε για την επισήμανση.

      Διαγραφή