Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΥΔΑΤΑ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ-ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ-ΔΕΣΦΙΝΗΣ

Άμφισσα 3-7-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τελευταία στο διαδίκτυο για την καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης στις περιοχές των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Ιτέας-Κίρρας- Γαλαξιδίου & Δεσφίνας, ανακοινώνουμε τα παρακάτω:



Σας παραθέτουμε αναλυτικά τις ευρεθείσες τιμές.
Έπειτα από δειγματοληψίες που πραγματοποίησε η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας, Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου, της Π.Ε. Φωκίδας, στις 15-5-2017 από τις ακτές κολύμβησης των παραπάνω αναφερόμενων δημοτικών & τοπικών κοινοτήτων, αυτές κρίνονται κατάλληλες για κολύμβηση, διότι οι ευρεθείσες παραμετρικές τιμές, για τις οποίες ελέγχθηκαν, E. Coli (κολοβατηρίδια cfu/100ml) και εντερόκοκκοι cfu/100ml, είναι σύμφωνες με την Η.Π.8600/416Ε108/Ε103/09 ΚΥΑ «Ποιότητα και μέτρα διαχείρισης των υδάτων κολύμβησης, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της οδηγίας 2006/7/ΕΚ.».


Μετά την ολοκλήρωση των δειγματοληψιών από όλες τις περιοχές κολύμβησης του νομού μας εκδώσαμε την αριθ. 123818/985/14-6-2017 Απόφαση Χαρακτηρισμού καταλληλότητας των ακτών κολύμβησης της Π.Ε. Φωκίδας για το έτος 2017.
Οι αναλύσεις έγιναν από το Πιστοποιημένο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.
Το παρόν δελτίο εκδίδεται για την αποκατάσταση της αλήθειας.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΣΑΓΟΥΝΟΣ


2 σχόλια:

  1. ΣΑΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ..ΜΗΝ ΟΡΚΙΖΕΣΤΕ !!!
    ΜΕ ΤΙΣ ΩΤΙΤΙΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??
    ΑΠΟ ΤΑ.. ΓΑΡΓΑΡΑ ΝΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΑΛΩΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΙ ΑΧΙΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ; Ε;... ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Ο ΑΧΙΝΟΣ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΝΕΡΑ. ΚΑΜΙΑ ΜΕΔΟΥΣΑ ΒΡΗΚΑΤΕ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή