Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ, ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΩ (με Ιτεώτες εκεί)


Μετά από το προσφυγικό

   Δοκιμάζεται για άλλη μια φορά η πανέμορφη Κως. Με τον ισχυρό σεισμό ο οποίος “ταρακούνησε” το ανατολικό τμήμα της νήσου, να αφήνει πίσω του δυο νεκρούς και αρκετούς τραυματίες (οι 3 σε σοβαρή κατάσταση).
   Εμείς, αναφέρουμε την είδηση, η οποία από τα ξημερώματα της Παρασκευής κάνει τον γύρο του κόσμου, καθ’ όσον στην Κω δραστηριοποιούνται και συμπατριώτες μας από την Ιτέα.
Μάλιστα, το κτίριο το οποίο λειτουργούσε ως Bar και το οποίο κατέρρευσε αφαιρώντας την ζωή των δυο ανθρώπων, είναι το διπλανό ακίνητο από επιχείρηση-Ταβέρνα, της οποίας ο επιχειρηματίας είναι από την Ιτέα!  Η σύζυγος του οποίου, είναι θυγατέρα γνωστού Ιτεώτη, συνταξιούχου από τον τέως Δήμο Ιτέας.

   Επίσης στην πόλη της Κώ, στα περίχωρά της καθώς και σε παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα, απασχολούνται αυτήν την εποχή και άλλοι με καταγωγή από την περιοχή μας. Ακόμη και οικογένεια με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Δεσφίνα, διατηρεί ιδιόκτητη ξενοδοχειακή επιχείρηση στο νησί.

 Εκτός από την παλαιά πόλη της Κώ, τα ηλικιωμένα κτίρια της οποίας υπέστησαν αρκετές ζημίες και την προβλήτα του λιμένα της, δεν αναφέρονται μέχρι στιγμής βλάβες ή καταστροφές, ανάλογες με το μέγεθος του σεισμού.
Και οι συμπατριώτες μας, είναι όλοι καλά. 

1 σχόλιο: