Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ - Πρόγραμμα


       ΑΜΦΙΣΣΑ, 19.07.2017

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Δ.Τ.: 52/2017

ΘΕΜΑ: «Διήμερος εορτασμός της μάχης της Άμπλιανης»

Ο Δήμος Δελφών κι η Εταιρεία Φωκικών Μελετών πραγμα- τοποιούν διήμερο εορτασμό για την ιστορική μάχη της Άμπλιανης το Σάββατο και την Κυριακή 22 και 23 Ιουλίου 2017. Ο εορτασμός θα περιλαμβάνει ανάβαση και πεζοπορία στους προμαχώνες (ταμπούρια) της μάχης,
τα οποία είναι ίσως και τα μοναδικά σωζόμενα σε όλη τη χώρα από τις μάχες του Αγώνα της Εθνεγερσίας του 1821, με τη φιλοδοξία η πρωτοβουλία αυτή να εδραιωθεί και να επεκταθεί στην πορεία του χρόνου συμβάλλοντας στην καθιέρωση των "δρόμων του 21" στον τόπο μας.

Προσκαλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτή, καθώς πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά ένα ζωντανό και εν πολλοίς άγνωστο μνημείο της νεότερης ιστορίας μας και να εμβαθύνουν στην ιστορική γνώση και αυτοσυνειδησία που περικλείει η συλλογική μνήμη της Επανάστασης του 21.

Το πρόγραμμα του διημέρου

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

8:ΟΟ π.μ.: Ανάβαση με ΙΧ αυτοκίνητα μέσω της θέσης "Μαυρονέρι" και απλή πεζοπορία ενός τετάρτου της ώρας προς τη θέση των προμαχώνων. Όσοι συνδημότες μας επιθυμούν να ακολουθήσουν και να συμμετάσχουν καλούνται να το πράξουν μέσω ΙΧ αγροτικού αυτοκινήτου ή οχήματος τύπου "4Χ4". Σημείο αναχώρησης η πλατεία Κεχαγιά και το Δημαρχείο στις 8 το πρωί.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

11:00 π.μ.:
  • Επιμνημόσυνη δέηση
  • Πανηγυρικός της ημέρας από τον Γεώργιο Ζουμά, μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Φωκικών Μελετών
----------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου