Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ "ANIMART" ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Δήμος Δελφών
Γραφείο Τύπου
                                                                 Άμφισσα, 19 Ιουλίου 2017
Άμφισσα: Πόλις της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδας
Λάβετε, φάγετε... Φωτογραφική διάδραση
Συνεργασία: Δήμος Δελφών, Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Υπεύθυνος: Βασίλης Καρκατσέλης
Στα πλαίσια του event θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στην οικία Πανουργιά
Από Πέμπτη 20 έως Σάββατο 22 Ιουλίου 2017. Ώρες λειτουργίας: 19:00-22:00
Στο πλαίσιο της φετινής ANIMART πραγματοποιείται στην Άμφισσα, μια φωτογραφική διάδραση, με στόχο την αποτύπωση της καθημερινής ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος: του περίφημου ελαιώνα της και του ευρύτερου Δελφικού τοπίου.
Ένα πρόσφορο, που βρέθηκε τυχαία στον δρόμο μας, καθώς περιδιαβαίναμε την πόλη της Ανατολικής Χέρσου Ελλάδος, σύμφωνα με τη μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο του τοπικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στάθηκε η αφορμή για τούτο το εγχείρημα.
Την επόμενη χρονιά, επισκεπτόμενοι ξανά την Άμφισσα, Ιούλιο μήνα, μας θύμισε τις πόλεις του Γεωργίου Ντε Κίρικο.
Κτίρια πυρπολημένα από το φως και σκιές παντού. Σιωπές και απουσίες. Ωσάν η πόλη, για άγνωστο λόγο, να έχει εγκαταλειφθεί απ' τους κατοίκους! Όμως αυτοί, πίσω από τις γρίλιες των μισόκλειστων παραθύρων, αναπαύονταν αποκαμωμένοι από τις φροντίδες της βιοτής τους. Με συντροφιά το απογευματινό καφεδάκι τους, θα διέρχονταν το υπόλοιπο της μέρας, ελπίζοντας –όπως πάντα– σε μια πολλά υποσχόμενη νύχτα. Κάποιες ματιές στην κούπα του καφέ, δεν ήταν μια παράξενη συνήθειά τους, διότι λίγο πιο κει, στους Δελφούς, οι πρόγονοί τους, κάποτε, αναζητούσαν τα μελλούμενα στα ψιθυρίσματα μιας γυναίκας, που άκουγε στο όνομα Πυθία.
Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι από την Αλβανία, την Κορέα, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, μαζί με τους ντόπιους θα μοιραστούν τις γνώσεις τους, τα ταλέντα τους και την αγάπη τους για τη συγκεκριμένη τέχνη. Θα περιηγηθούν, θα εντοπίσουν και θα φωτογραφίσουν τα φανερά και τα αθέατα αυτής της πόλης, εκθέτοντας τα αποτελέσματα της εμπειρίας τους στην κρίση του κόσμου και του χρόνου. 

Δομή διάδρασης

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017
Άφιξη συμμετεχόντων,  Πρώτη κοινή φωτογραφική περιδιάβαση στην πόλη της Άμφισσας
Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017
Εργαστήριο, Δεύτερη φωτογραφική περιδιάβαση στην πόλη της Άμφισσας, Συζητήσεις, Σχολιασμός φωτογραφιών, Δημόσιες φωτογραφικές παρεμβάσεις (ψηφιακές προβολές)

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017
Εργαστήριο, Τρίτη φωτογραφική περιδιάβαση στην πόλη της Άμφισσας και τη γύρω περιοχή, Συζητήσεις, Σχολιασμός φωτογραφιών, Δημόσιες φωτογραφικές παρεμβάσεις (ψηφιακές προβολές)

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017
Φωτογραφική περιδιάβαση στους Δελφούς, Παρουσίαση αποτελεσμάτων, Επιστροφή στην Άμφισσα, Αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017
Ολοκλήρωση διάδρασης: Συμπεράσματα, Αναχώρηση συμμετεχόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου