Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ (του πεζοδρόμου...) ΚΑΙ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


Εθελοντισμός &
Παιδική Χαρά

   Σύμφωνα με την δημοσιευμένη Ημερήσια Διάταξη των προς συζήτηση θεμάτων του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών (11-7-2014), υπάρχουν και 2 (δυο) θέματα τα οποία αφορούν την Ιτέα και για τα οποία έχουμε κατά το πρόσφατο παρελθόν ασχοληθεί αρθρογραφώντας.
   Βεβαίως κυρίαρχο και οδυνηρό είναι το πρώτο θέμα της Ημερησίας Διατάξεως, αυτό το περί της τύχης του Γηροκομείου Αμφίσσης, για το οποίο επίσης έχουμε αρθρογραφήσει, ειδικά με την αφορμή της τελευταίας ''απόπειρας'' δημοπράτησης του οικοπέδου ιδιοκτησίας του ιδρύματος, στο Χαλάνδρι.  Και είναι οδυνηρό γιατί, δεν υπάρχουν λύσεις για την διάσωσή του.  Παρά μόνον ευθύνες, οι οποίες τελικά και δεν αναζητούνται.  Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση, εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το θέμα του Γηροκομείου.

  Τα δυο θέματα όμως τα οποία αφορούν την Ιτέα όπως προαναφέραμε, είναι το υπ' αρ. 20, όπου θα συζητηθεί η παράταση της ημερομηνίας αποπερατώσεως του Πεζόδρομου και της Παιδικής Χαράς στην Ιτέα, καθώς και το υπ' αρ. 29, περι εθελοντικής εργασίας στην Βιβλιοθήκη της πόλεως.
-  Για το μεν θέμα του Πεζοδρόμου και της Παιδικής Χαράς, έχουμε κατ' επανάληψη αναφερθεί και καταντά πλέον ''γραφικό'' το να ασχολείται μια ολόκληρη Δημοτική Αρχή, με το γιατί δεν αποπερατώνεται το πλέον ακριβό έργο ''βιτρίνας'' της πόλεως.  Σχεδόν κινδυνεύουν να παλαιώσουν οι γρανιτένιες ( εκ Κίνας παρακαλούμε!...) πλάκες του πεζοδρόμου, μιας και η δική μας θάλασσα, δεν εκτίμησε και δεν ανεγνώρισε την ...ανωτερότητά τους και τις ποτίζει αλύπητα με την υγρασία της, υποσχόμενη δύσκολους χειμώνες.  Η δε Παιδική Χαρά, σε λίγο καιρό θα κλείσει χρόνο χωρίς τους φυσικούς ενοίκους της, τα παιδιά και η περάτωσή της, έχει αρχίσει να θυμίζει το γεφύρι της Άρτας.  Ωσάν να  προετοιμάζεται η τοπική ...Disneyland!...
-  Για το θέμα του εθελοντισμού στην Βιβλιοθήκη Ιτέας, να προσθέσουμε με μεγάλη μας χαρά, ότι προσεφέρθησαν δύο Κυρίες για εθελοντική εργασία και υποστήριξη της Βιβλιοθήκης μας.  Και πλέον, εφ' όσον υπάρξει η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα υπάρχουν 3 (τρείς) Κυρίες, οι οποίες θα διατηρήσουν με τον καλύτερον δυνατό τρόπο αυτήν την εποχή, ανοικτή και χρήσιμη την Βιβλιοθήκη Ιτέας.
Πρόκειται για τις Κυρίες Παγωνίτσα Αναγνωστάκου-Μάνου και Σούζυ Τσατσαρώνη, με πολύχρονη παρουσία και των δυο στον χώρο της Βιβλιοθήκης μας, οι οποίες μαζί με την ήδη λειτουργούσα εθελόντρια Κυρία Χρύσα Μούκα, θα κάνουν το κατά γνώση και συνείδηση, καλύτερο για τον τόπο τους, για τον τόπο όλων μας.
Εμείς απλά να τις συγχαρούμε και να ευχηθούμε η νέα Δημοτική Αρχή (πλέον), να λύσει οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της επάνδρωσης της Βιβλιοθήκης.

1 σχόλιο: