Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ !...


Συνωστισμός,
στην μικρή μας πόλη!

    Σήμερα είναι μια, με ειδική βαρύτητα ημέρα για τον Νομό Φωκίδος, τουλάχιστον για τους υποστηρικτές και θιασώτες της αποδοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος και των δομών της, από την σύγχρονη Κοινωνία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει σήμερα το πρωΐ η υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Φωκίδος κου Θεόκτιστου στο σημείο εισόδου
στον Νομό μας, ανατολικά των Δελφών και στην συνέχεια θα ακολουθήσει και η επίσημη ενθρόνισή του και εγκατάστασή του στην έδρα της επισκοπής, στην Άμφισσα.  Για αυτό εξ' άλλου, έχει ...απομονωθεί και το κέντρο της Άμφισσας από τα αυτοκίνητα.
Στην όλη διαδικασία θα παρίσταται και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κος Ιερώνυμος, συνοδεία 20 (!) Μητροπολιτών, δίνοντας με την βαρύτητα της φυσικής παρουσίας του, το ''στίγμα'' της εκτιμήσεώς του και των προσδοκιών του, για τον νέο Μητροπολίτη.

   Μετά το πέρας του τελετουργικού, ο Αρχιεπίσκοπος, οι Μητροπολίτες και οι συν αυτοίς κληρικοί και λαϊκοί, θα γευματίσουν στην Ιτέα, στο Ξενοδοχείο ''Nafsika Palace''.  Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, το γεύμα κατ' εντολήν του κου Ιερώνυμου, θα είναι λιτό και σύμφωνο με το πνεύμα των ημερών μας.  Είναι δε γνωστή η ''πολιτεία'' αυτού του ανθρώπου, για αυτό το θέμα.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μικρή ιστορία της όμορφης πόλεώς μας, να την έχει επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος, με τόση πολυπληθή συνοδεία!... 

Πληροφορία : Περί τις 14:00' σήμερα το μεσημέρι, αποφύγετε την Λεωφόρο Ηρώων και τους γύρω δρόμους.  Θα υπάρχει το αδιαχώρητο!...

  

2 σχόλια:

  1. Μου αρεσει που τηρουν κατα γραμμα τα λογια του Χριστου για την απλοτητα και την ταπεινοφροσυνη.Τα χρηματα για το σημερινο θεατρο του παραλογου θα μπορουσαν να τα εχουν προσφερει για να μην κλεισει το γηροκομειο και οχι μονο αυτα.Εκει να τους εβγαζα το καπελο. τωρα για μενα ειναι καραγκιοζιλικι το ολο σκηνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέος ποιμένας για τα πρόβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή