Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Κιν/κη Λέσχη Ιτέας : ΠΕΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ''ΔΡΑΚΟΥ''



ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ
Στη Μαρίνα Ιτέας
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 στις 9.30μμ
Αφιέρωμα στην εμβληματική ταινία
του Νίκου Κούνδουρου «Ο Δράκος»
Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Λάκη Παπαστάθη «Ο Δράκος του Νίκου Κούνδουρου» από τη μακροβιότερη σειρά της ΕΡΤ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ».

Στη συνέχεια ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Οι τέσσερις εποχές του Νίκου Κούνδουρου». Μια ολιγοσέλιδη αλλά πυκνή μονογραφία (ο συγγραφέας τη δούλευε λέξη-λέξη για πέντε χρόνια), που φωτίζει το έργο του μεγάλου σκηνοθέτη διανθισμένη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Λάκη Παπαστάθη και τον Λευτέρη Ξανθόπουλο στη δροσιά δίπλα στη θάλασσα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ
Ο ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ γεννήθηκε στο Βόλο, αλλά μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Σπούδασε σκηνοθεσία και συνεργάστηκε - ως βοηθός σκηνοθέτης - με τον Αλέξη Δαμιανό στο γύρισμα της θρυλικής Ευδοκίας.
Από το 1982 ως σήμερα, γύρισε τέσσερις ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους. Η τελευταία (2010) ήταν η ταινία «Το ταξίδι στη Μυτιλήνη» που προβλήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας.
Παράλληλα με την κινηματογραφική του δραστηριότητα εργάστηκε επίσης - ως σκηνοθέτης και παραγωγός – στο χώρο της τηλεόρασης. Η εταιρεία Cinetic στην οποία συμμετέχει, έγινε γνωστή για τη θαυμάσια πολιτιστική σειρά «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» (1976 – 2010) που είναι η μακροβιότερη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης (ΕΡΤ).
Επίσης δημοσίευσε συλλογές διηγημάτων και το χρονικό «Όταν ο Δαμιανός γύριζε την Ευδοκία» (2006).


Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και κινηματογράφο στο London Film School στην Αγγλία. Σκηνοθέτησε περισσότερες από σαράντα ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ («Καλή πατρίδα σύντροφε», «Ο Δραπέτης», «Ο Γιώργος από τα Σωτηριάνικα» κλπ. Δημοσίευσε επτά ποιητικές συλλογές και δύο βιβλία πεζού λόγου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου