Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Σ.Χ.Ο. ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ : ΣΤΟ ''ΤΑΜΑ'' ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ


Στο παλαιό Μοναστήρι του 
Αγίου Ιωάννου, στην Δεσφίνα.

   Υπάρχει αυτή η τοποθεσία στα νότιο-ανατολικά της Δεσφίνας, η οποία έχει το ''πλεονέκτημα'', της μη προσβασιμότητας και η προσέγγισή της δεν γίνεται με κανέναν άλλον τρόπο, παρά μόνον πεζή.  Σχεδόν ορειβατώντας, παρ' ότι η υψομετρική της διαφορά από το σημείο πρόσβασής της (από τον δημόσιο δρόμο), είναι ελάχιστη.
  Μια ''πετροφωλιά'' σχεδόν αδιάκριτη έτσι όπως είναι χτισμένη ανάμεσα στους βράχους, ένα ιστορικό μοναστήρι κάποτε σφύζον από ζωή με την παρουσία της εκεί κοινωνίας των μοναχών και με διάφορους κατά καιρούς ονομαστούς της εποχής τους, να το έχουν κάνει ''στασίδι'' για την ζωή τους, ή ακόμα και ''χάνι'' για το ταξείδι τους.  Ανάμεσά τους κι ο αργότερα Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας, καθώς κι ο Κροκυλειώτης στρατηγός Μακρυγιάννης.  Ο τελευταίος δε, βαθειά θρησκευόμενος ών, ήταν αυτός ο οποίος ''έταξε'' την ασημένια καντήλα στην Μονή, εφ' όσον η Πατρίδα ελευθερωθεί από τους Τούρκους.  Υπόσχεση την οποία ο ίδιος μεν την πραγματοποίησε, αλλά δυστυχώς, το ''τάμα'' του για λόγους ευκολονόητους, ''επέταξε'' μακριά από την Μονή...

   Αυτή την τοποθεσία διάλεξε για την εκδρομή του ο Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας-Κίρρας, για το Σάββατο 5-7-2014.  Το παλαιό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Δεσφίνα.

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 06:30', ενώ οι ώρες της πορείας είναι 4 και με Βαθμό Δυσκολίας 1, όπως αναφέρει ο Σύλλογος.  Θα πραγματοποιηθεί πεζοπορεία στο φαράγγι ''Χουρχουρόρεμα'' και κατάληξη στην παραλία ''Βάλτος'', όπου για τους επιθυμούντες, θα υπάρξει διαθέσιμος χρόνος για κολύμβηση. 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία με τα γνωστά τηλέφωνα του Συλλόγου.
Από εμάς, καλή διασκέδαση!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου