Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΗΣ : ΑΠΡΟΣΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!...


Παρέμβαση Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης 
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος

   Τι θα ήταν δυνατόν να προσφέρει η σημερινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στο θέμα του Γηροκομείου Αμφίσσης;..  Εντυπώσεις μόνον και τίποτε άλλο!  Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για την
''νομιμοποίηση'' των πράξεών των, όλων όσων από ιδρύσεως του Ιδρύματος, κατείχαν  θέσεις Διαχείρισης και Διοίκησής του.  Κι ένα Δημοτικό Συμβούλιο ''ένοχο'' για την στάση του, μιας και αρνήθηκε κατ' επανάληψη να ασχοληθεί με το θέμα.  Μέχρι και ασπίδα προστασίας προσέφεραν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφούσας Παράταξης, στον υπόδικο και παραιτηθέντα τέως Δήμαρχο, όταν επέρισυ τον Νοέμβριο, ζητήθηκαν εξηγήσεις από πλήθος κατοίκων του Δήμου για τα καλπάζοντα τότε γεγονότα γύρω από την υπόθεση του Γηροκομείου.  Τι άλλο να προσθέσουν σήμερα, σε αυτό το ''έγκλημα'' του οποίου ήσαν θιασώτες και με την στάση τους, ακόμη και  ''χειροκροτητές''...
   Όμως, οι εξελίξεις έχουν υπερκεράσει τα διαδικαστικά και το μέλλον κάποιων, προοιωνίζεται αβέβαιο...

   Η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Καλλιόπη Γερακούδη, ενώ προ ενός έτους εβεβαίωνε γραπτώς, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του Ιδρύματος του Γηροκομείου, εχθές παρενέβη και ''κουνούσε το δάχτυλο'' για άνομες ενέργειες τις οποίες ανακάλυψε προσφάτως.  Ανακάλυψε ότι εδώ και καιρό είχε αρχίσει να εκποιείται η περιουσία του Ιδρύματος, χωρίς αυτό να επιτρέπεται από τους διαθέτες, με αποτέλεσμα, ακίνητα-δωρεές προς το Γηροκομείο, να έχουν καταλήξει σε ιδιώτες.  Και μάλιστα σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, σε επώνυμους ''αγοραστές''.  Σήμερα δε, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, θα ζητήσει σε τηλεφωνική της επικοινωνία με υπεύθυνο/υπεύθυνους του Ιδρύματος, εξηγήσεις κι ενημέρωση, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ανατροπής του μοιραίου.

Όπως όμως έγινε γνωστό, με ενέργειες της Δημοτικής Παράταξης ''Πολίτες στο Προσκήνιο'', εντοπίσθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών μια Επιτροπή Ελέγχου, ασχολούμενη μόνον με τέτοιου είδους Ιδρύματα, η οποία και ειδοποιήθηκε και θα ''εκδράμει'', κατά Φωκίδα μεριά!...
Ήδη όπως μαθαίνουμε, υπάρχουν αντιδράσεις για τα τεκταινόμενα και από το περιβάλλον του κύριου δωρητή του Ιδρύματος και πλέον οι εξελίξεις θα είναι κατακλυσμιαίες.  Αναμένονται ''παρελάσεις''  ονομάτων στην αναζήτηση ευθυνών, αναμένονται δημοσιοποιήσεις πράξεων διαχείρισης και αποφάσεις οι οποίες έβλαψαν το Ίδρυμα, αναμένονται οι πάσης φύσεως πολιτικές παρεμβάσεις οι οποίες χρησιμοποίησαν το Γηροκομείο ώς ψηφοσυλλέκτη και τέλος θα μάθουμε και το ποιοί ωφελήθηκαν από αυτό το ναυάγιο.
Υπομονή για λίγο ακόμη.  Τα επώδυνα (για κάποιους), έρχονται, ενώ τα θλιβερά και αδιανόητα (για τους τροφίμους), δυστυχώς έχουν ήδη έλθει.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΩΣ ΤΗΝΕ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ....ΓΙΑ ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΙΤΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.....ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ,ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΦΟΥ Η ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ......ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ....ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ,ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ...ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΩΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ,ΤΟ "ΣΤΟΛΙΔΙ" ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ "ΕΠΙΚΤΗΤΕ" ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ....ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΔΙΑΣΕ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψευδη, μπορδολογιες,φημες, ολα στο βωμό πολιτικων συμφεροντων και ...συγγενικων αποθημενων ! οταν θα λαμψει η αληεια να δω που θα κρυβονται αυτοι που σσπιλωνουν ανθρωπους που την δουλειά τους την ε'ιχαν σα λειτουργημα!Για το Γηροκομειο Άμφισσα λεω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή