Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ''ΠΑΡΝΑΣΣΟΙ'' ...ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ !


Η Επιστροφή!

   Ωσάν να μην πέρασε μιά ημέρα!  Κυριολεκτικά!  Την μία ημέρα έφυγε, την άλλη ημέρα ενωρίς το πρωΐ ξαναήλθε!
Κυριακή πρωΐ σήμερα και οι κάτοικοι της Ιτέας αντίκρυσαν έναν μώλο αλλοιώτικον, μια προβλήτα διαφορετική από την συνηθισμένη στην πόλη τους  και λογικά οι μνήμες έφεραν στο μυαλό των μεγαλύτερων ειδικά, την εικόνα του λιμανιού της Ιτέας, πριν από 50-60 χρόνια :  Ο μώλος από την ανατολική και την δυτική του πλευρά, να είναι κατειλλημένος από εμπορικά πλοία και η πλακόστρωτη επιφάνειά του, να είναι γεμάτη από εμπορεύματα.  Έτσι και σήμερα το πρωΐ.  Είδαν την ανατολική και την δυτική πλευρά του μώλου, να είναι κατειλλημένες από τρία εμπορικά πλοία!  Το μόνο το οποίο έλειπε ήσαν τα εμπορεύματα και τα κάρα με τα άλογα της παλιάς πόλης.  
   Σήμερα το πρωΐ λοιπόν, ξαναήρθε το τόσον θόρυβο δημιουργήσαν κατά τον υπέρμηνο ενλιμενισμό του εδώ, πλοίο ''ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΙΙ'', συνοδευόμενο όμως αυτήν την φορά, από 2 (δυο) μικρότερα σε όγκο, επίσης φορτηγά πλοία και τα 3 (τρία) πια από κοινού, κατέλαβαν ολόκληρο το λιμάνι της Ιτέας!  Έμοιαζαν σαν μια οικογένεια :  Ο Παρνασσός, η Παρνασσίδα και το Παρνασσάκι!  Έφυγε δηλαδή ο ''πατέρας'' της οικογένειας εχθές και γύρισε στο σπίτι του σήμερα, φέρνοντας μαζί του και την οικογένειά του!!...  Για Σαββατοκύριακο!  
   Κυριακή πρωΐ λοιπόν, με την παραλία να είναι γεμάτη από κόσμο και όλους να απολαμβάνουν την λιακάδα στην ...τουριστική πόλη.  
   Αυτή είναι η κατάσταση στην Ιτέα σήμερα!  Βεβαίως ο κος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου μας διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι το ''ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΙΙ'' φεύγει, αλλά κατά πως φαίνεται, δεν είναι και στο ''χέρι'' του για να καθορίσει την πορεία του πλοίου. 

Εκείνο όμως το οποίο είναι λυπηρό, είναι το ότι στον παραγκωνισμό, στην υποβάθμιση και την περιθωριοποίηση της Ιτέας, ενεργή συμμετοχή έχουν και οι Αιρετοί Τοπικοί Άρχοντες!  Γιατί η σιωπή και η διακριτική αποχή τους από τα τεκταινόμενα στον τόπο μας, δεν αποτελεί ούτε ελαφρυντικό, ούτε απομάκρυνση από τις ευθύνες των επιλογών!  Αποτελεί συμμετοχή !  Και είναι υπόλογοι για αυτό!  ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !!...  Από τους Τοπικούς Συμβούλους και την Πρόεδρό τους, την Αντιδήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον Δήμαρχο!  Και η Ιτέα, όπως και ολόκληρη η Παρνασσίδα, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν εδώ για πάααααρα πολλά χρόνια κι όχι για μια 4ετία, σε όποια θέση, σε όποια κατάσταση και σε όποια ''χάλι'' την φέρουν με τις ενέργειές τους. 

Η σημερινή φωτογραφία δεν είναι ιδιαιτέρως κατατοπιστική, παρ' όλα ταύτα όμως διακρίνονται στην δυτική πλευρά του μώλου, πίσω από τον ''ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΙΙ''  τα δύο μικρότερα φορτηγά πλοία.  Θα ήταν αποκαρδιωτικό βεβαίως να φωτογραφηθούν πανοραμικά τα 3 (τρία) πλοία, να καταλαμβάνουν το λιμάνι των Δελφών (!) και να παραλληλίζεται η φωτογραφία με την προ ημερών εικόνα των 2 (δύο) Κρουαζιερόπλοιων στις ίδιες θέσεις.  Εκεί πάμε.  Εκεί μας πάνε(;)... 

3 σχόλια:

  1. Η αντίστροφος μέτρησις άρχισε πρό τριετίας-τετραετίας.
    Ολα όσα λαμβάνουν χώρα σήμερα είνα αναμενόμενα.
    Ενα σκοπό είχαν και σείς φυσικά γνωρίζετε περισσότερα.
    Μάντρωμα,έλεγχος,υποβάθμιση,υποτέλεια,παράδωσις.
    Κρίμα διότι κάποιοι αρνήθησαν εις τη περιοχή και τους κατοίκους αυτής
    να παλέψουν,να διεκδικήσουν και να ορίσουν καλύτερες ημέρες δια όλο τον νομό.
    Η αυθαιρεσία και ο ηγεμονισμός όταν κυριαρχούν παύουν οι κοινωνικές
    προοπτικές και βελτιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έχουν και το ΘΡΑΣΟΣ να κατεβούν σε εκλογές;
    Έκαναν τους Γαλλικούς μώλους χωματερή, τον ελαιώνα αποκαΐδια, τη Σκίτσα αγωγό λυμάτων,έκαναν, έκαναν,....
    και τώρα το λιμάνι ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
    Κάποτε τα εμπορικά πλοία (όπως και τα τουριστικά και τα ferry boat) έδιναν ζωή στο λιμάνι. Αυτά δίνουν τη χαριστική βολή σε κάθε μη μεταλλευτική προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συμπερασμα που βγηκε απο το προσφατο συμβουλιο του Λιμενικου Ταμειου Ιτεας ειναι το εξης : ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΖΕΥΤΗΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ !!! Την αλλη φορα θα σας φερουμε 5 η και 6 καραβια ! Αντε να μην ξαναφερουμε και τα παροπλισμενα ! Αυτοι ειναι οι κ.κ. του Λιμενικου Ταμειου , της Δημαρχιας κ.λ.π. που κοπτονται ταχα ταχα για το καλο της πολης . Κι αν πουνε οτι δεν μπορουν να κανουν και καλα αλλιως τοτε να παραιτηθουν και οι επομενοι και οι επομενοι μεχρι να καταλαβουν οποιοι πρεπει οτι κατι γινεται εδω !!!!!!!!!!!!!!!!! Οσο για τις εκλογες που λεει παρα πανω φιλος σιγουρα ερχονται και δεν πιστευω ο λαος να κρεμασει τα ονειρα του και των παιδιων του σ ολους αυτους τους αιρετους και δοτους ανικανους και οσφυοκαμπτες της εταιρειας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή