Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΟΙ ''ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ''...




Η Επέλαση των Γερμανών επενδυτών

Κοντομάρι Κρήτης. Ένα τυπικό μεσόγειο κρητικό χωριό, δυτικά των Χανίων και νότια του Μάλεμε. Ήρεμη ζωή, κρητική κουλτούρα και μεσογειακή διατροφή. Ιδανικός τόπος για χαμηλού κόστους επενδύσεις, ειδικά από επενδυτές οι οποίοι εκτιμούν τον ελληνικό ήλιο, τον κρητικό ντάκο και το κρητικό λάδι.
Εκτιμήθηκε λοιπόν το χωριό από Γερμανούς ''επενδυτές'' και μπορείτε να δείτε σε λίγες μόνον φωτογραφίες, τις οποίες ''τράβηξαν'' οι ίδιοι, τον τρόπο με τον οποίο επένδυσαν επάνω στο χωριό.
Για να ξέρουμε ποιοί έρχονται να μας ''βοηθήσουν'' πάλι, επενδύοντας στην γή μας.
Κι αυτές οι ''επενδύσεις'', όσο παλιές και να είναι, δεν πρέπει να ξεχνιούνται. Δεν πρέπει να σταματήσουν να διδάσκονται. Δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε, όσο καλωσυνάτοι και να είμαστε, σαν να μην έγιναν ποτέ. Δεν συγχωρούνται.
Δεν χρειάζεται πιά να μισούμε, απλά χρειάζεται να γνωρίζουμε με ποιόν έχουμε να κάνουμε. Και η εθνική μας υπερηφάνεια, να μην γίνεται χαρτί περιτυλίγματος σε αγορές απο την Siemens, τα Lidl, τα Mediamarkt, και κάποια άλλα ''επενδυτικά'' πολυκαταστήματα.

Και η Ελλάδα, όσο γονατισμένη και να είναι, δεν είναι δυνατόν να λησμονεί, ποιοί ''επένδυσαν'' επάνω της και ποιοί της έφεραν τους ''επενδυτές''. Με γνώση, με πάθος και χωρίς μίσος.
Κοντομάρι λοιπόν, όπως Δίστομο, Καλάβρυτα και τόσα άλλα χωριά μας.
Οι φωτογραφίες έχουν ''τραβηχτεί'' από έναν ''επενδυτή'' για souvenir... στις 2-6-1941

Και όλα αυτά γράφονται γιατί η καθημερινή ''καραμέλα'' για το πότε θα έρθει, τι θα ζητήσει και τι θα πρέπει να κάνουμε για να εξευμενιστεί η ''Τρόϊκα'', έχει γίνει πλέον η ημερήσια ένεση αποχαύνωσης, αποπροσανατολισμού και τρόμου του ελληνικού λαού. Κι αυτό δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί επ' αόριστον. Είμαστε Έλληνες, έχουμε ιστορία, έχουμε περγαμηνές και πρέπει να έχουμε και μνήμη. Γιατί άν χάσουμε την μνήμη, όλα τα άλλα θα φύγουν μόνα τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου