Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Α.Ε.Κ. : Η ΠΤΩΣΗ...


Σήμερα εάλω η ΑΕΚ...

    Σήμερα πονάω. Σήμερα όλοι μας πρέπει να πονάμε. Όσοι μεγάλωσαν με την αχλή της προσφυγιάς κάθε μέρα να τους συντροφεύει στο τραπέζι, στο κρεββάτι, στο σχολείο και στο παιχνίδι, όσοι ένοιωσαν ότι κουβαλούσαν μέσα τους δυό Ελλάδες απ' τα παιδικά τους χρόνια κι όσοι κατάφεραν να σμίξουν την ανάμνηση μαζί με το παιχνίδι και το χρώμα, σήμερα πρέπει να πονάνε. 
Σήμερα εάλω η ΑΕΚ..
    Κοντά 90 χρόνια αγώνων, τιμής, δόξας και υπερηφάνειας, έγιναν χοές και σφάγιο πάνω σ' έναν βωμό μιάς αταίριαστης κι ανείπωτης ελαφρότητας μιάς δράκας ανοήτων, των οποίων η πίκρα για την επερχόμενη ήττα της ομάδας τους, έγινε κυρίαρχο συναίσθημα, μακράν της λογικής και του πολιτισμού.  Κοντά 90 χρόνια προσφοράς, αναμνήσεων, προβολής ιδεωδών και τίτλων, έγιναν πρόσφατα ανυπόληπτα αντικείμενα επαγγελματικών απαιτήσεων, από μή επαγγελματίες σφετεριστές, με πρόσχημα μιάν ανίδρωτη κιτρινόμαυρη φανέλα και μιά διάκριση η οποία δεν έφτασε ποτέ. Μια διψασμένη διάκριση για όλους αυτούς των οποίων η ομάδα, ήταν κάτι παραπάνω από ένα οπαδικό σωματείο. Ήταν η συνέχεια της οικογένειάς τους, οι ρίζες τους και κομμάτι απ' το σαλόνι του σπιτιού τους. Και τό 'χαν δείξει κατ' επανάληψη, στις μεγάλες και τις μικρές στιγμές της ομάδας.

     Σήμερα όλοι μας πρέπει να πονάμε. Δεν πληγώθηκε μόνον μιά ομάδα. Πληγώθηκε το άθλημα, πληγώθηκε η ευγένεια στην άμιλλα, πληγώθηκε ένα τεράστιο κομμάτι του ελληνισμού. Και ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό, από την αρχή της πτώσης πριν απο μερικά χρόνια, έως εχθές το βράδυ στο ΟΑΚΑ, είναι η πιό τρανή αναπαράσταση της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας :
Ανυπαρξία ηγεσίας και προγραμματισμού, οικονομική ανέχεια, απαιτήσεις και ιδιοτέλειες και πάνω απ' όλα, έλλειψη σεβασμού στην ιστορία.
Σήμερα εάλω η ΑΕΚ...
(οι φωτογραφίες από το contra.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου