Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΡΡΑΣ




                                            Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ! (;)
                                                      (Θα δείξει...)

Συζητήθηκαν στις 2-4-2013 στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών οι ενστάσεις οι οποίες είχαν υποβληθεί ένθεν κα'κείθεν από τις συμμετέχουσες εταιρείες, κατά την διάρκεια της δημοπράτησης του υποέργου του Αποχετευτικού Δικτύου Κίρρας.  Στην 7η/2013 Συνεδρίαση της Επιτροπής λοιπόν, της οποίας η απόφαση είναι η 84/2013 (ΑΔΑ:ΒΕΑΙΩ9Θ-ΝΤΚ) το θέμα ήταν : ''Εξέταση ενστάσεων των εταιρειών ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και ΜΥΒΑ Α.Ε. κατά του από 28/2/2013 Πρακτικού ΙΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάδειξη Αναδόχου του έργου ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΡΡΑΣ''.
Να υπενθυμίσουμε ότι το όλον έργο, εμπεριέχει 3(τρία) υποέργα : 
     1.   Ορισμός Τεχνικού Συμβούλου (εποπτεία- έλεγχος- ευθύνη της κατασκευής)
     2.   Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κίρρας και
     3.   Ανακαίνιση-Αναβάθμιση Βιολογικού Σταθμού Ιτέας
Για το πρώτο σκέλος, έχει τελεσιδικήσει η διαδικασία και Τεχνικός Σύμβουλος του έργου πλέον, έχει αναλάβει η εταιρεία ΣΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε. (Σπ. Φράγκος από την Πάτρα, για όσους ενθυμούνται). Για το δεύτερο όμως και με αφορμή την τελευταία Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαγωνισμού, έχουν υποβληθεί ενστάσεις και για την επίλυση του θέματος, συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να γνωμοδοτήσει και για αυτό. Αποκαλύπτεται λοιπόν (από τα πρακτικά της απόφασης) ότι στην Συνεδρίαση της 2-4-2013, έγινε το εξής καταπληκτικό και μοναδικό θα προσθέταμε εμείς, του οποίου τόσον την σοβαρότητα, όσον και την ανάληψη της ευθύνης του, πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να διαχειριστούν από μόνοι τους οι συμμετέχοντες στην Οικονομική Επιτροπή! Και εξηγούμαστε. 
Ενώπιον της Επιτροπής κατέληξαν οι ενστάσεις της εταιρείας ΜΥΒΑ Α.Ε. Τεχνική Εταιρεία από την Χαλκίδα και της εταιρείας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Τεχνική Εταιρεία από το Αγρίνιο. Εξιστορείται δε ότι οι συμμετέχουσες εταιρείες ήσαν 3 (τρείς) και ότι η τρίτη απεκλείσθη γιατί:
 Η κάθε συμμετέχουσα εταιρεία, έπρεπε να υποβάλλει 3 (τρείς) Φακέλλους κλειστούς και με τα διακριτικά τους αναγραφόμενα απ' έξω. Φάκελλο Δικαιολογητικών Συμμετοχής, Φάκελλο Τεχνικής Μελέτης Προσφοράς και Φάκελλο Οικονομικής Προσφοράς. Η τρίτη δε εταιρεία, ονόματι ΕΡΜΩΝ Α.Ε. από Αθήνα, κατέθεσε 3 Φακέλλους εκ των οποίων μόνον αυτός της Οικονομικής προσφοράς ήταν κλειστός με αυτοκόλλητη ταινία(!) και οι υπόλοιποι ήσαν ανοικτοί, χωρίς ενδείξεις και περιείχαν εφημερίδες !!!!!....
  Το να αποκλεισθεί από την δημοπράττηση η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι και το ικανό σαν μέτρο για την τιμωρία της. Με αυτόν τον τρόπο, όχι απλά ειρωνεύτηκε αλλά και εχλεύασε έναν ολόκληρο Δήμο, έναν ιστορικό Δήμο και με την στάση της έδειξε ότι απαξιώνει τις διαδικασίες ανάληψης έργων στον Δήμο Δελφών. Θεωρητικά και κυριολεκτικά μας ''έφτυσε'' και αν δεν το έκανε για όλους μας, σίγουρα η προσβολή της σε κάποιον/κάποιους απευθυνόταν. Το εάν κατά την άποψή της, η συγκεκριμένη δημοπράττηση ''έπασχε'' ή οτιδήποτε άλλο υπέθετε ή ακόμα και γνώριζε, είχε άλλους τρόπους να το δείξει. Ακόμα και να το καταμαρτυρήσει. Όχι όμως να απαξιώσει τόσο μιασματικά το δημόσιο έργο, έργο ζωής για μιά τοπική κοινωνία. Και αυτό δεν πρέπει να το αφήσει έτσι ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι Προσβολή και πρέπει να γίνει γνωστή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και όπου αλλού χρειάζεται. Φαντασθείτε να γινόταν αυτό στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ! Μέχρι και η UNESCO θα ενημερωνόταν...
Όσον αφορά την υπόλοιπη διαδικασία για την κατακύρωση του διαγωνισμού σε μία από τις 2 εταιρείες, για την ιστορία και μόνον να αναφέρουμε ότι :   
Απο τους 6 (έξ) παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ο ένας (Δρακάκης) ήταν υπέρ όλων των ενστάσεων της ΜΥΒΑ Α.Ε. και κατά σχεδόν όλων των ενστάσεων της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., οι 4 (Ταγκαλής, Φάκος, Ασημακόπουλος, Καραγιάννης) αντιστρόφως και ο τελευταίος (Αναγνωστόπουλος) ο οποίος από την αρχή είχε δηλώσει την άγνοιά του με το θέμα, απλά ''παρών'' σε όλες... Χάος...
Και η μή προτιμόμενη εταιρεία; Θα παραμείνει απαθής;...Οι πληροφορίες άλλα λένε.
Φαντασθείτε το μαρτύριο της πρακτικογράφου σε αυτήν την συνεδρίαση, με την υποχρέωση για την σωστή και ακριβή αποτύπωση των λεχθέντων, σε 21 σελίδες.Το μόνον σίγουρο είναι ότι οι ημερομηνίες ''τρέχουν'' και θα πρέπει να μην χαθεί το έργο. Και να σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τον βιολογικό της Ιτέας.

Κάτι ήξερε κάποιος και φρόντισε να φύγει από την Οικονομική Επιτροπή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου