Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 
Δυο χρόνια μετά τις απαράδεκτες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης και παρά τις προφορικές και γραπτές διαβεβαιώσεις του Περιφερειακού Διευθυντή ότι δε θα υπάρξουν περαιτέρω καταργήσεις οργανικών θέσεων και άλλες ενέργειες που να υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στο ίδιο σκηνικό.
    Το Υπουργείο με εγκύκλιό του προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπ/σης προσπαθεί και πάλι με το πρόσχημα της εξοικονόμησης χρημάτων να κάνει τα 12θέσια σχολεία 9θέσια, τα 9θέσια 6θέσια, τα 6θέσια 4θέσια κ.ο.κ και στοχεύει βέβαια και στην κατάργηση των σχολείων με λίγες οργανικές θέσεις. Δηλαδή ουσιαστικά καταργεί οργανικές θέσεις δασκάλων, στοιβάζει με λογιστικά κριτήρια μαθητές σε τάξεις άνω των 27 ατόμων αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που κάτι τέτοιο θα έχει στην εκπαιδευτική διαδικασία.
    Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν ως τώρα υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες της οικονομικής κρίσης και για μια ακόμη φορά στοχοποιούνται.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε άλλες επιθέσεις!
     Τα τελευταία χρόνια τα σχολεία μας αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα (ελλιπής θέρμανση, κενές θέσεις δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, υποβάθμιση υλικοτεχνικής υποδομής κ.α.) τα οποία δυσκολεύουν το εκπαιδευτικό έργο και την ποιότητα της σχολικής ζωής των μαθητών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·         Καμία κατάργηση σχολικής μονάδας –τμήματος -οργανικής θέσης
·         Ολιγομελή τμήματα μαθητών
·         Διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπ/κοί ειδικοτήτων, ειδικής αγωγής, γυμναστές κλπ)  ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων.
·         Πλήρης οικονομική ενίσχυση και χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές τους ανάγκες
·         Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου χωριού
 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΔΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΩΝ
 
ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
Παρακαλούμε για την έγγραφη διατύπωση των θέσεών σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου