Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΠΕΡΙ ΤΗΣ "ΚΟΛΕΓΙΑΣ" ΔΗΜΑΡΧΟΥ -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Για τους εν Αμφίσση Ρομά ο λόγος - άρθρο

Τους θέλουν (..Ρομά ) Μαντρωμένους, Ελεγχόμενους και Κατευθυνόμενους !
Του Νίκου Δρόλαπα

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν έδωσαν οι αρμόδιοι σε μία σειρά προβλημάτων που συνδέονται με το έργο στέγασης των Ρομά στη θέση Κάμινος της Άμφισσας.
ΚΟΛΛΗΣΕ μπροστά στα προβλήματα και τις εντονότατες αντιδράσεις των κατοίκων η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, με κυρίαρχα ζητήματα τη παραβατικότητα και την ατιμωρησία της εν λόγω κοινωνικής ομάδας.
Ο ΜΟΝΟΣ που δεν κόλλησε και έλεγε τα δικά του, εξαντλώντας κάθε περιθώριο να εμφανίσει τη νύχτα μέρα, ήταν ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος. Ο ισχυρισμός του ότι δεν πρέπει να χαθούν τα 2.868.517 ευρώ δεν έπεισε κανένα, γιατί ολόκληρο αυτό το ποσό θα πήγαινε για τους προκατασκευασμένους οικίσκους, το χαμηλό κόστος των οποίων, θα άφηνε μεγάλα περιθώρια κέρδους για τους προμηθευτές, χωρίς να περισσεύσει ούτε ευρώ για την αγορά της Άμφισσας.
ΑΛΛΑ και το πρόγραμμα δεν είχε μελετηθεί σωστά, τουλάχιστον για την Άμφισσα. Παρουσίαζε τόσα κενά πάνω σε σοβαρά ζητήματα, ώστε ανάγκασε την Ειδική Γραμματέα κα Γιάντσιου να παραδεχθεί ότι πριν επιλεγεί η σωστή λύση θα πρέπει να προηγηθεί η επίλυση άλλων προβλημάτων, με πρώτο τη θύελλα της παραβατικότητας που χρόνια ταλανίζει τη περιοχή.
ΒΕΒΑΙΑ ο Δήμαρχος, που όλα τα μετράει σε ψήφους, αν και έδειξε ότι υποχωρεί στην εφαρμογή του προγράμματος, δεν έπεισε κανέναν αφού τα ίδια έκανε και με το αποτυχημένο κυκλοφοριακό της Άμφισσας, που και σε αυτό είχε και έχει ολόκληρη τη τοπική κοινωνία απέναντί του και δεν το απέσυρε ακόμη, έχοντας γίνει θεατής και ο ίδιος των Δικαστικών και Υπηρεσιακών απαγορεύσεων που το ακυρώνουν …λίγο - λίγο.
ΑΚΟΜΗ ένα τεράστιο ζήτημα χειραγώγησης ψηφοφόρων αποκαλύφθηκε με την υπόθεση των Ρομά και έγιναν πολλές σχετικές αναφορές στη μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων της Άμφισσας της 5ης Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο, όσον αφορά τον αριθμό των εγγεγραμμένων Ρομά στα Δημοτολόγια, οι οποίοι και κατά δήλωση του Δημάρχου φθάνουν τους χίλιους.
Το ζήτημα αυτό γεννά πολλά ερωτηματικά για τη νομιμότητα των μεταδημοτεύσεων ή και των διπλοεγγραφών και τις τυχόν ευθύνες όσων Δημάρχων ή υπαλλήλων βεβαίωσαν ανακριβή στοιχεία για τη ‘’νόμιμη’’ εγγραφή τους στα Δημοτολόγια.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ λοιπόν, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γενικότερο σχέδιο αλλοίωσης της πραγματικής θέλησης των Δημοτών δια του ψήφου των, δίδοντας μία ακόμη εξήγηση για τον τρόπο που επιπλέει τόσα χρόνια το τοπικό ενιαίο σύστημα εξουσίας με τα ίδια και τα ίδια ακατάλληλα πρόσωπα στο τιμόνι του τόπου μας.
ΘΕΛΟΥΝ να έχουν τους Ρομά ‘’μαντρωμένους’’ , εξαθλιωμένους και μέσα στη παραβατικότητα, για να τους ‘’ προστατεύουν’’, να τους έχουν στο χέρι και πολιτικά ελεγχόμενους και κατευθυνόμενους για να τους οδηγούν ομαδικά στις κάλπες.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο σκοπός των τοπικών αιρετών.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αν καταστρέψουν το αθλητικό Κέντρο τοποθετώντας πλάϊ του τον οικισμό των Ρομά, ΟΥΤΕ αν θα επιτραπεί να περάσει ο αγωγός αποχέτευσης του οικισμού επάνω από τον αγωγό του Μόρνου της….’’φίλης’’ ΕΥΔΑΠ προς τον βιολογικό καθαρισμό.
ΒΕΒΑΙΑ, δεν τους ενδιαφέρει ΟΥΤΕ καν ο ανθρώπινος παράγων. Αφού δεν τους ενοχλεί, αν μέσα στον οικισμό θα διέμεναν οικογένειες με παιδιά μαζί με χρήστες ουσιών ή παραβατικούς, ΟΥΤΕ τι θα απογίνουν οι υπόλοιποι που είναι Δημότες και αυτοί, ΟΥΤΕ αν μεταξύ τους έχουν προβλήματα.
ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ πράγματι να βελτιώσουν τη διαβίωσης των Ρομά, θα το είχαν κάνει ήδη ενδυναμώνοντας τις προνοιακές δομές του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας. Θα ακολουθούσαν το σίγουρο δρόμο επανένταξής τους στη κοινωνία με την διασπορά και τη συνεχή φροντίδα που τόσα χρόνια με επιτυχία εφαρμόζει η Μονάδα Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας. Όμως, αυτός ο δρόμος θέλει πολλή και συστηματική δουλειά και αγάπη γι αυτό που κάνεις, πράγμα που οι αιρετοί μας δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν.
ΕΣΠΕΥΣΕ λοιπόν ο Δήμαρχος, ως πρώτος ‘’πρόθυμος’’ εξ όλων των Δημάρχων της Χώρας να φορτωθεί το πρόγραμμα και πολλοί διερωτώνται πως προέκυψε αυτή η αγαστή συνεργασία με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου ;
ΠΟΙΟΣ άραγε έκανε αυτό το πολύ ενδιαφέρον πολιτικό προξενιό ;

Ο Βουλευτής κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου μήπως γνωρίζει κάτι ;

5 σχόλια:

  1. Το παραμύθι με την εκμετάλευση των γυφταιων να σταματήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι παραμύθι ότι φέρνετε σε κάθε εκλογές χίλιους γυφταίους που έχετε γράψει με παράνομες μεταδημοτεύσεις και ψηφίζουν στην Άμφισσα ;
      Είναι παραμύθι ότι τα παραπαίδια σας ξημεροβραδυάζονται στα γύφτικα κονάκια και τους μεταφέρουν ομαδικά στα εκλογικά κέντρα ;
      Είναι παραμύθι, αφού οι ίδιοι τα έβγαλαν στη φόρα με ονόματα, ποιοί τους έδιναν τα εικοσάευρα μπροστά στο κτηνιατρείο ή στη παιδική χαρά στην Άμφισσα ;
      Νόμιζαν ότι θα κρύβουν για πολύ καιρό ακόμα τις βρωμιές τους ; Έτσι εκλέγονται και μετα βγαίνουν και κουνιούνται ότι κάποιοι είναι ; Ντροπή τους.

      Διαγραφή
  2. Εξαθλιωμένους θέλουν όλους τους πολίτες όχι μόνο τους Ρομά για να υπάρχει αντικείμενο υπόσχεσης, απειλών, εκβιασμών κλπ για εξαγορά ψήφων.
    Τι να περιμένει κανείς από αυτούς που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στήνονται στους καταυλισμούς των Ρομα, με τα λεφτά στη σακούλα για να εξαγοράσουν την ψήφο τους;
    Οι ίδιοι σήμερα κάνουν πως ενδιαφέρονται για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής των Ρομά και της παραβατικότητάς τους!
    Αυτοί που η πολιτική επιβίωσή τους εξαρτάται από τις παράνομες υποσχέσεις και εξαγορές συνειδήσεων (όλων των πολιτών και όχι μόνο των Ρομά), παρουσιάζονται σήμερα ως εξειδικευμένοι για την επίλυση των προβλημάτων μιας περιθωριοποιημένης κοινωνίας ανθρώπων.
    Το πρόβλημα είναι, αντικειμενικά, πολύ δύσκολο και ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα δεν λύνεται στο πόδι με ιδιοτελείς μεθοδεύσεις που ενισχύουν την παραβατικότητα προβληματικών ομάδων της κοινωνίας.
    Η διαχρονική ευθύνη όλων των Δημάρχων, Νομαρχών, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών Βουλευτών, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων, βρίσκεται μακριά από κάθε όριο ανοχής και ηθικών αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΥΙΖ :
    ΠΟΙΟΣ, ΠΟΙΑ, ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ..ΡΟΜΑ (ΛΕΓΕ ΜΑΣ ΓΥΦΤΟΥΣ)???
    ΤΡΩΓΑΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΥΣ..ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΙΡΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗ-ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
    13 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΡΟΜΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ \ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΑΤΟΜΑ
    ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΕΠΑΝΩ ΜΠΟΥΚΑΛΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΕΚΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΙΟΣ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή