Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ : Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


''Ουδείς Προφήτης στον τόπο του''

   Στην Πάτρα μεταφέρει τμήμα της Συλλογής του, ο γνωστός μας Αμφισσέας Συλλέκτης, Αντώνης Μόσχος.  Καλεσμένος και Τιμώμενος συνάμα από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, θα εκθέσει αρχειακό υλικό και αντικείμενα από το έπος του 1940.
Αυτό θα γίνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται η όλη εκδήλωση.

Και όπως γίνεται αντιληπτό, η αναγνώριση της αξίας της Συλλογής του Αντώνη Μόσχου, δεν είναι απλά ένα γεγονός τοπικής σημασίας και συνοικιακού ενδιαφέροντος, γύρω από την Άμφισσα και εν τέλει, εντός της Φωκίδος.
 Είναι κάτι πολύ παραπάνω και κατά την γνώμη μας, η συγκεκριμένη Συλλογή δεν περιλαμβάνει μόνον σπάνια και αυθεντικά έγγραφα και αντικείμενα από τους δυο Παγκοσμίους Πολέμους, αλλά και την ίδια την ελληνική ιστορία και την συμμετοχή της χώρας μας, σε αυτά τα δυο κοσμοϊστορικά γεγονότα.

   Το ότι δεν έχει τύγχει αναλόγου προσοχής η γιγάντια και πολυέξοδη προσπάθεια του Συλλέκτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει τους ''αρμοδίους''.  Γιατί τους ιστορικούς, τους έχει ήδη απασχολήσει.


4 σχόλια:

  1. Τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Άμφισσα έκλεισαν, δεν χρειαζόμαστε άλλα παραμάγαζα Τους είδαμε τους συλλέκτες του δευτέρου παγκοσμίου με τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής. Ο εν λόγω κύριος με την μπλουζα της Χρυσής Αυγής και με τις χιτλερικές σημαίες ας πάει να κάνει τον προφήτη στην Πάτρα, δεν θέλουμε τέτοιους προφήτες στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευγε αντωνη, συγχαρητηρια. Να ακουστουμε στη φωκιδα σε κατι ιστορικο-πολιτιστικο.Και οχι μονο σε καταστοφες (σεισμος-φωτια στον ελαιωνα)??????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΣΧΟΣ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΣΥ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΤΗ ΑΡΧΟΝΤΕ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικα με το σχολιο του Ανώνυμος20 Οκτωβρίου 2014 - 10:30 π.μ....με κατι τετοια μυαλα δεν παει μπροστα ο τοπος φιλε την καταντια την βλεπεις και την βλεπουμε.Το γεγονος οτι υπαρχει μια τετοια συλλογη σε αυτον τον τοπο αποτελει απο μονη της ενα βημα προς την αναδειξη του τοπου και αντι να την προβαλουμε κοιταμε συμφωνα παντα με το ανυπαρκτο μυαλο καποιων να την χαντακωσουμε οπως και πολλα αλλα εδω σε αυτον το ερμο τοπο. Για ακομη μια φορα καληνυχτα στον Δημο Δελφων οι κατοικοι του δεν αξιζουν κατι καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή